UNIPAU estudia la possibilitat d'incorporar altres entitats al seminari d'hivern davant la baixa participació


  • Comparteix:

'Pensaments per la pau' al Centre Borja

'Pensaments per la pau' al Centre Borja

Una cinuqntena de persones han assistit, aquets cap de setmana, al tercer seminari d'hivern de la Universitat Internacional de la Pau, deidcat al pensament pacificsta de diferents escriptors. Tot i la baixa participació respecte a anys anteriors, els organitzadors del seminari han manifestat la seva satisfacció pel resultat de la jornada. Tot i això, no descarten demanar la participació d'altres entitats de la ciutat per augmentar l'assistència en pròximes edicions.

El pensament pacifista d'autors com Tolstoi, Virgínia Woolf i Brecht han estat els eixos centrals del tercer seminari d'hivern que ha ofert la Universitat Internacional de la Pau. El seminari ha comptat amb prop de 50 participants al llarg de tot el cap de setmana, el que representa una menor participació del que s'esperava. Tot i això, el president de la UNIPAU, Arcadi Oliveras ha fet una valoració positiva de la inciativa i ha apuntat la possibilitat de demanar la participació d'altres entitats de la ciutat de cara a properes edicions.

Arcadi Oliveras

Ens hauria agradat qeu haguès participat més gent però potser haurem de connectar amb altres institucions de Sant Cugat que també estan interessades però de totes maneres estem satisfets.


Les jornades de literatura i pau han tractat l'obra de tres escriptors rellevants del món de la literatura pels seus pensaments de pau. El primer ponent d'aquest seminari, José Luis Gordillo, ha tractat el pensament pacifista de León Tolstoi, mentre que Elena Grau ha parlat sobre el pensament de l'escriptora Virgínia Woolf.

L'últim ponent ha estat l'investigador en pau i desarmament, Pere Ortega que ha aprofundit en l'obra de Bertold Bretch. Ortega, que ja havia participat en anteriors seminaris a la UNIPAU, ha destacat que aquest tipus de trobades són molt favorables tant pels santcugatencs com per tots els catalans que estiguin interessats en aprendre coses sobre la cultura i literatura pacifista.

Pere Ortega

És una iniciativa magnífica i una oportunitat tant per Sant Cugat com per la resta de Catalunya; i així difondre i donar a conèixer la cultura de pau.


Els actes del tercer seminari d'hivern 'Pensaments per la pau' han finalitzat aquest diumenge amb un debat obert i lectures dramatizades. La UNiPAU està acabant de contratar els seminaris d'estiu que se centraran en la Mediterrània del 13 al 19 de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.