Enric Giralt fa una exposició solidària a la Galeria Canals


  • Comparteix:

Els nens víctimes dels conflictes del Tercer Món són l'eix de l'exposició que s'ha presentat aquest dimecres a la Galeria Canals i que té com a objectiu el recaptar diners per un orfanat de Tanzània. Aquesta iniciativa solidària ha estat possible gràcies a la implicació de l'artista de Palafrugell Enric Giralt que posa desinteressadament a la venda 100 caixes que contenen diverses obres d'art i que permeten conèixer part dels sentiments d'aquests nens.

El pintor de Palafrugell Enric Giralt ha inaugurat aquest dimecres a la Galeria Canals l'exposició 'Nens' en una iniciativa solidària que pretén recaptar 6.000 euros per l'orfanat Ukwama Orphans Home Mahenge de Tanzània. Per fer-ho, l'artista gironí ha fet 100 caixes de fusta i vidre, numerades i seriades, i que representen diferents nens de l'orfanat. Les caixes contenen diverses obres d'art i es venen a 60 euros cadascuna. Ho explica Enric Giralt.

Enric Giralt

A les obres de les caixes hi ha fotografies, tenen olor, tenen sentiments perquè la gent que la compri rebi una mica també lo que un nen d'allà sent.


L'objectiu és, si es venen totes les caixes, comprar un cotxe o un tractor per ajudar la comunitat de l'orfanat.

Ede la seva banda, e tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, ha destacat la importància que pot tenir l'art per acostar realitats, denunciar les desigualtats entre els diferents països i treballar en l'educació. En aquest sentit ha elogiat iniciatives com la de Giralt i la galeria Canals ja que demostren que Sant Cugat segueix sent una ciutat viva i implicada per lluitar contra les desigualtats.

Toni Ramon

Exposicions com la d'avui que ens recordin aquestes realitats són molt necessàries i demostren que Sant Cugat és una ciutat viva.


L'exposició, comissariada per la crítica d'art Glòria Bosch, té la singularitat que també s'exposa al carrer, amb grans teles penjades a les parets del carrer de la Creu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.