Últim dia d'assaig de hip hop del projecte Roots&Routes


  • Comparteix:

L'Escola Sant Cugat de ball ha acollit aquest dijous l'últim assaig del grup de joves que participen al projecte europeu Roots&Routes. Es tracta d'una iniciativa social que promou la participació de les minories ètniques a la societat i la seva representació normalitzada als mitjans de comunicació. El director i organitzador a l'àmbit estatal és el santcugatenc Raúl Martínez.

Un argentí, un marroquí i tres noies catalanes han estat assajant aquests dies a Sant Cugat en el marc del Roots&Routes, un projecte que vol donar ressò mediàtic a minories ètniques que sovint només surten als mitjans de comunicació vinculades a situacions de conflicte. Aquesta iniciativa es porta a terme a la vegada a set països més de la Unió Europea i el seu responsable a nivell estatal és el santcugatenc Raúl Martínez.

L'eina per fer-ho és combinar el periodisme i la música, concretament el hip hop, que ha estat l'estil que van escollir el 85% dels joves que van assistir a la crida.

Escoltem el director de Roots&Routes a l'Estat Espanyol, Raúl Martínez.

Raúl Martínez

Agafem gent amb difícil accés als escenaris i demostrar que estan capacitats per ser notícia mes enllà del conflicte a partir d'un element cultural.


Després del procés de selecció de joves interessats en la música, el ball i les noves tecnologies, aquestes primeres setmanes de setembre s'estan preparant les actuacions pel Festival Hipnotik de diumenge que ve al CCCB, amb companyia del cantant Morodo. Mentrestant, el grup que treballa amb mitjans audiovisuals està elaborant un seguiment del treball de preparació dels joves artistes. L'objectiu és elaborar un documental que doni a conèixer la seva vàlua.

Els assajos estan repartits entre Sant Cugat i Badalona. A la nostra ciutat els joves artistes preparen la coreografia amb el professor Hèctor Lechón i a Badalona es prepara la part musical i els assajos generals per l'actuació de diumenge a l'Hipnotik.

Escoltem l'alumne argentí Adrián Curí.

Adrián Curí

Me muero de ganas que sea domingo y estar con los músicos y poder demostrar lo que hemos estado trabajando


El projecte Roots&Routes està previst que continuï fins l'any 2008 amb la seva activitat de promoció i integració social i cultural de joves de diferents contextos ètnics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.