L''Asociación Cultural Cervantes' declara a RSC que vol que TV3 emeti en castellà


  • Comparteix:

El portaveu de la 'Asociación Cultural Miguel de Cervantes' ha expressat en declaracions a aquesta emissora la seva disconformitat amb la sentència del Tribunal Suprem que ratifica que els mitjans públics catalans tenen el dret a emetre en català. Jordi Menéndez, en nom de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió ha defensat el dret a vehicular els missatges a través de la llengua pròpia de Catalunya.

El portaveu d'aquesta associació s'ha mostrat disconforme amb la sentència del Suprem que ratifica el dret de TV3 i Catalunya Ràdio a fer la seva programació exclusivament en català. Segons aquest membre, que ha volgut quedar en l'anonimat, la societat catalana té un 50% de castellanoparlants, els quals, afirma, no troben els continguts que busquen als mitjans públics catalans:

Portaveu Asociación Miguel Cervantes

Tot el que sigui una marginació total del castellà ens preocupa molt


El recurs va ser interposat per l''Asociación para la Lengua Castellana' que demanava que s'obligui aquests mitjans públics i sobretot els informatius a emetre part de la seva programació en castellà.

En canvi, Jordi Menéndez, membre del consell d'administració de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, ha defensat el dret i la legitimitat de vehicular els missatges en català. Menéndez creu que l'ús del català no ha evitat mai que qualsevol persona es pugui expressar lliurement amb l'idioma que consideri més oportú.

Jordi Menéndez

La llengua vehicular de la CCRTV és el català perquè és la llengua del país, però mai s'ha marginat a ningú que parli castellà


El Tribunal Suprem considera que l'oferta en castellà 'és prou àmplia' i està ben coberta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.