El 7è Festival de Poesia de Sant Cugat torna a la ciutat la setmana vinent


  • Comparteix:

Imatge de la presentació del festival de poesia

Imatge de la presentació del festival de poesia

El 7è Festival de Poesia convertirà Sant Cugat en la capital de la poesia catalana entre el 24 i el 28 d'octubre. El certamen inclou enguany com a novetats un recital al barri de Coll Favà i un espectacle musical dedicat al poeta d'honor del certamen, Josep Palau i Fabre.

La inauguració del festival tindrà lloc al claustre del Monestir dimecres vinent. L'acte comptarà amb la presència de la directora del certamen, Marta Pessarodona, i el poeta d'honor, Josep Palau i Fabre. Un recital de composicions de Palau i Fabre a càrrec de Montse Guallar i un espectacle de dansa de Nats Nus integren la inauguració.

En la presentació del festival, Pessarodona ha dit que assumeix la direcció del certamen amb la complicitat dels santcugatencs.

Marta Pessarodona

Hem buscat la complicitat dels santcugatencs per dirigir el festival.


Els plats forts de la programació es concentraran en el cap de setmana. El Teatre la Unió acollirà divendres un espectacle poètic i musical dedicat a Palau i Fabre.

Dissabte serà el torn al Teatre-Auditori per a la 10a Nit de la Poesia, un espectacle dirigit per Ricard Salvat amb l'actuació de Maria del Mar Bonet. Posteriorment, el Casal de Joves de TorreBlanca acollirà un 'after hours' poètic coordinat per Biel Barnils.

Diumenge, darrer dia de festival, Coll Favà acollirà una lectura de poesies de 13 autors catalans. El recital té lloc en aquest barri, perquè la majoria de carrers d'aquesta zona estan retolats amb noms de poetes.

En paral·lel, Sant Cugat acollirà durant el festival exposicions, tallers, conferències i concursos relacionats amb la poesia. Aquests actes són possibles gràcies a la col·laboració d'entitats de la ciutat.

Xavier Escura és tinent d'alcalde de Cultura.

Xavier Escura

El festival omple de versos la ciutat i compta amb la col·laboració de tota la ciutat.


El 7è Festival de Poesia està organitzat per l'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes. El director d'aquesta institució, Oriol Izquierdo, destaca la vinculació de Sant Cugat amb la poesia al llarg de tot l'any.

Oriol Izquierdo

Més enllà d'aquests dies, les activitats desborden el programa s'allarguen durant tot l'any.


El certamen també compta amb la col·laboració de Ràdio Sant Cugat, entre altres entitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.