Les Nits Temàtiques de la Unipau s'enceten amb el llibre 'El militarismo en España'


  • Comparteix:

'El militarismo en España' escrit pel santcugatenc Arcadi Oliveres i Pere Ortega ha donat el tret de sortida de les Nits Temàtiques de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). El llibre fa un repàs del procés de militarització a Espanya i reflexiona sobre la despesa militar i les seves conseqüències.

En l'acte, celebrat a la llibreria Mythos, els dos autors han explicat que el militarisme és una conseqüència del capitalisme global i de la influència de la cursa d'armament posada en marxa pels Estats Units. Els autors asseguren que el pressupost militar espanyol és de més de 18.000 milions d'euros a l'any i que aquesta despesa no garanteix la seguretat.

Escoltem Pere Ortega, coautor del llibre 'El militarismo en España'

Pere Ortega

El fet militar no dona seguretat perquè no tenim cap amenaça ni pel nord ni pel sud, que és la zona per la que alguns argumenten que pot venir el perill.


La propera trobada de les Nits Temàtiques de la Unipau serà el 19 de novembre i girarà al voltant del viatge i el coneixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.