Joan Francesc Mira recull a Sant Cugat el premi Sant Jordi de Novel·la per l'obra 'El Purgatori'


  • Comparteix:

La Masia de Can Magí ha acollit la Nit de les Lletres Catalanes

La Masia de Can Magí ha acollit la Nit de les Lletres Catalanes

L'escriptor valencià Joan Francesc Mira s'ha endut amb l'obra 'El Purgatori' el Premi Sant Jordi de Novel·la, atorgat durant la 52ena edició de la Nit de Santa Llúcia celebrada a Sant Cugat. El llibre 'La mar de dins' del tarragoní Pere Rovira s'ha fet amb el premi Carles Riba de poesia.

Enguany optaven 29 obres al premi Sant Jordi de Novel·la, el més important de les lletres catalanes. L'obra guanyadora segueix l'estructura de la Divina Comèdia de Dante , i explica la vida d'un monjo cartoixà que, després de separar-se del món, torna a la ciutat de València per acompanyar el seu germà en el tràngol de la mort. Allà redescobrirà el món real, tal com explica el propi premiat, Joan Francesc Mira:

Joan Francesc Mira

La vida és impossible sense els set pecats capitals, que són els que aguanten el món


'El purgatori' , que s'ha endut els 45.000 euros del guardó, és la segona entrega d'una trilogia inspirada en obres clàssiques i que situen la trama a València. Joan Francesc Mira, que ja prepara el tercer volum, havia estat president d'Acció Cultural del País Valencià.

El Sant Jordi també ha premiat l'obra finalista, 'El falcó del Comte' d'Assumpció Cantalozella. Un text situat a l'any 1.000 que conté elements històrics i novel·lats del Comte Ramon Berenguer. Un jutge ancià, que havia estat la mà dreta del noble, descobreix al lector la vida dels comtes de Girona i Barcelona, i el procés de feudalització de la Catalunya del segle XI. Ho explica Assumpció Cantalozella:

Assumpció Cantalozella

Tots els elements històrics els està vivint ell i ens explica perquè s'implica en la història


Pel que fa al premi Carles Riba de Poesia, s'ha atorgat a l'escriptor tarragoní Pere Rovira, amb 'La mar de dins'. El guanyador, de 53 anys, ha explicat que els 33 poemes són un recull biogràfic de les seves vivències en entrar a l'últim tram de la vida:

Pere Rovira

Aquest llibre està molt vinculat a la meva pròpia experiència dels darrers cinc anys


El premi Folch i Torres de novel·la juvenil i el Lola Anglada de contes breus per nois i noies han quedat deserts, perquè el jurat ha preferit no rebaixar el nivell del premi.

La Nit de Santa Llúcia, al seu pas per la nostra ciutat, ha premiat també Lluís Muntada pel premi Mercè Rodoreda de contes, i Carme Huertas pel premi Joaquim Ruyra de Narrativa Juvenil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.