Josep Maria Xerrié qualifica d'èxit la mostra 'Catalunya Restaura'


  • Comparteix:

El director del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, Josep Maria Xerrié, qualifica d'èxit la mostra 'Catalunya Restaura', que aquests dies s'exposa al Palau Moja amb una selecció de peces restaurades. El Centre de Restauració ha iniciat el seu trasllat del Claustre del Monestir a la seva nova seu, situada a Valldoreix.

A la sala Verdaguer del Palau Moja es poden veure una trentena de peces restaurades que van del segle II abans de Crist fins al segle XVIII. La Generalitat és l'organitzadora d'aquesta mostra, amb la col·laboració del Centre de Restauració de Béns Mobles. El seu director, Josep Maria Xerrié ha assegurat que l'exposició ha tingut una gran acceptació:

Josep Mª Xerrié

Hi hagut algun diumenge al matí que han passat per l'exposició unes 250 persones


Els visitants de l'exposició trobaran peces de reconeguda vàlua, com el Retaule del Sant Esperit, del segle XIV i el Retaule de la Mare de Déu, amb pintura sobre fusta que va realitzar al segle XV el Mestre de Cabacés. Josep Maria Xerrié ens comenta altres peces de l'exposició:

Josep Mª Xerrié

En aquesta exposició hi ha peces que són molt importants


Avui, l'exposició es complementa amb una conferència a càrrec de Giusseppe Basile, director de l'Institut Central de Restauració d'Itàlia. I aquest diumenge, la mostra 'Catalunya Restaura' tancarà les seves portes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.