Un miler de persones participen a l'aplec sardanista


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià acull un any més l'Aplec de la Sardana. Segons l'organització, un miler de persones s'han apropat a la cita sardanista, que enguany ha celebrat la seva 33a edició. L'acte ha comptat amb les actuacions de la cobla Jovenívola de Sabadell, que ha commemorat els seus 1000 aplecs, i les cobles Principal del Llobregat, Mediterrània i Sant Jordi- Ciutat de Barcelona

La sardana 'Bonica', a càrrec de la cobla Principal del Llobregat, ha encetat la trobada a partir de les deu del matí. Una exhibició de colles ha omplert la plaça d'Octavià amb les colles manresanes 'Brots de dintre el bosc' i 'Arrels de dintre el bosc', juntament amb els 'Barrufets' i 'Aires gironins'. La cobla Principal del Llobregat ha estat l'encarregada de posar el toc musical a la mostra de colles amb la sardana 'Alt Vallespir'.

La sardana 'Joiós Aniversari' ha iniciat la tarda, que ha acollit el lliurament d'un obsequi a la Cobla Jovenívola de Sabadell pels seus 1000 aplecs. En representació de l'Ajuntament, el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha atorgat la Cobla el llibre 'Abans de Sant Cugat'.

Escura ha valorat així la commemoració de la Cobla Jovenívola de Sabadell.


Xavier Escura

Des de l'Ajuntament sentim una gran satisfacció per acollir l'aplec número mil d'una cobla com la Jovenívola de Sabadell



Un concurs de colles improvisades ha omplert l'equador de la trobada anual. Un total de catorze colles han ballat al ritme de la sardana 'No paris, no paris'. Finalment, el grup 'Pinsans i Caderneres', provinent de la ciutat de Reus, ha resultat guanyador.

A partir de dos quarts de vuit, l'Entitat Sardanista de Sant Cugat ha realitzat la tradicional rifa. Sopars al restaurant Can Borrell i productes de la carnisseria Tubau han estat alguns del premis.

La presidenta de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Laura Tubau, ha valorat molt positivament la participació de l'aplec d'enguany, tot i que no ha superat la trobada de l'any passat.


Laura Tubau

A primera hora del matí no n'hi havia massa gent, però l'exhibició de colles ha comportat una major afluència de públic. A la tarda la gent s'ha anat animant



La 33a edició de l'Aplec de Sardanes ha comptat amb la participació de sardanistes de llocs de la geografia catalana com Reus, Manresa i la Seu d'Urgell.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.