El Museu de Sant Cugat homenatja Joan Cabanas amb una mostra fotogràfica


  • Comparteix:

Foto de Joan Cabanas: Celler Cooperatiu des de l'antiga riera, amb el Monestir al fons, l’any 1940

Foto de Joan Cabanas: Celler Cooperatiu des de l'antiga riera, amb el Monestir al fons, l’any 1940

El Museu de Sant Cugat prepara una exposició d'homenatge a l'artista Joan Cabanas i Alibau. La mostra, que es podrà veure a partir del dijous de la setmana vinent i fins el 14 de desembre a la Sala Capitular i al Claustre del Monestir, vol celebrar el centenari del naixement d'aquest artista santcugatenc. L'exposició, que constarà de diverses fotografies de Joan Cabanas, compta amb el suport de l'Arxiu Municipal i de l'Ajuntament.

En la celebració del centenari del naixement de Joan Cabanas, el Museu de Sant Cugat li vol retre un homenatge mitjançant una exposició de fotografies de l'autor. Diferents fotògrafs santcugatencs, entre els quals destaquen Ana Boixeda, Joana Llauradó i Xavier Salvans, han contribuït a la mostra aportant la seva visió fotogràfica de les tres temàtiques principals en què va destacar Cabanas.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha explicat a Cugat.cat que Joan Cabanas és un exemple de la 'riquesa del patrimoni artístic' de la ciutat.

Xavier Escura

És d'aquells casos emblemàtics de la riquesa del patrimoni artístic que tenim a Sant Cugat.


Segons els experts, Cabanas va fer un gran treball sobre la societat, les tradicions i els espais de la ciutat durant la postguerra i va proporcionar motl material gràfic de Sant Cugat dels anys 40 i 50.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.