Tot a punt per la vuitena edició de 'Pedra i Sang'


  • Comparteix:

Les representacions de 'Pedra i Sang' arriben aquest any a la vuitena edició. El muntatge es presentarà en vuit ocasions entre el 18 i el 28 de desembre. La recaptació d'una de les funcions es destinarà a la Marató de TV3. Les entrades, que costen 15 euros, es poden comprar a l'oficina municipal de turisme.

La sala capitular tornarà a ser l'escenari del muntatge musical que relata l'assassinat de l'abat Biure al Monestir de Sant Cugat la nit de Nadal de 1350. Totes les representacions aniran precedides de visites guiades pels escenaris on van tenir lloc els fets a càrrec de l'historiador Domènec Miquel.

El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, destaca el valor afegit del muntatge.

Xavier Escura

Hi conflueix historia, literatura, teatre i la música coral. És una recuperació de la cultura popular.


El cor musical de l'obra, que es renova cada any, és, segons la directora Dolors Vilarasau, el veritable protagonista de l'obra.

Dolors Vilarasau

El cor aporta cada any una energia renovada. És qui fa de 'veu del poble'.


Aquest any, la recaptació de la funció del 20 de desembre es destinarà a la Marató de TV3, que en aquesta edició es dedica a les malalties mentals greus.

El president de l'Associació Familiars de Malalts Mentals, Joan Marigot, destaca el valor divulgatiu de la Marató més enllà de la recaptació que aconsegueix.

Joan Marigot

Sovint no es té en compte malalties com la depressió o l'ansietat. La difusió és necessària.


En paral·lel a les representacions, se celebra un cicle de conferències relacionat amb el muntatge teatral. Aquest dimarts el músic Joan Alavedra, compositor musical de 'Pedra i Sang', oferirà una xerrada sobre música i teatre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.