Víctor Alexandre estrena una obra de teatre infantil sobre la història de Catalunya


  • Comparteix:

Víctor Alexenadre en una imatge d'arxiu

Víctor Alexenadre en una imatge d'arxiu

L'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre estrena avui la seva obra de teatre infantil sobre la història de Catalunya. 'Trifulkes de la katalanaTribu', dirigida per Pere Planella, anirà adreçada als nens de 7 a 14 anys, i es representarà al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona. Després, possiblement s'establirà en algun teatre o començarà una gira per diferents escoles del país.

Amb personatges com Jaume I, els Reis Catòlics i Felip V sobre l'escenari, 'Trifulkes de la katalanaTribu' concentra més de mil anys d'història en una obra de teatre pensada per al públic infantil però amb picades d'ullet, també, per al públic adult.

Segons ha explicat Víctor Alexandre a Cugat.cat, amb aquesta obra es pretén omplir un espai que queda buit a les escoles i als teatres sobre la història del país.

Víctor Alexandre

Una de les queixes que han manifestat els professors és el dèficit de coneixement de la història de Catalunya, i això és extensible al món del teatre.


L'obra tindrà dos formats diferents segons l'espai i el tipus de públic. En l'estrena, que es farà amb dues funcions, la primera a dos quarts de vuit i la segona a les nou, al Museu d'Història de Catalunya, es concentrarà l'obra en només una hora. Després, quan l'obra recorri les escoles del país o s'estableixi en algun teatre, l'obra serà més llarga, arribant a l'hora i mitja.

L'escriptor ha explicat, com a curiositat, que, en veure que la immensa majoria dels personatges històrics són homes, ha decidit que tots ells siguin representats per dones.

Les representacions de l'obra que s'allargaran durant tot el mes de febrer es faran els dilluns i els dissabte. L'entrada a l'espectacle val 5 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.