L'amor amarg d''Aloma' satisfà el Teatre-Auditori


  • Comparteix:

'Aloma' el musical de Dagoll Dagom basat en l'obra de Mercè Rodoreda ha satisfet el públic atent del Teatre-Auditori. Els espectadors han destacat el conjunt de l'espectacle i la interpretació dels actors d'un muntatge que ha tingut una durada de més de dues hores. Sobre l'escenari, l'Aloma adolescent i incompresa pels altres, i l'Aloma madura han recorregut la coneguda novel·la a través de dinou cançons que han estat acompanyades d'una orquestra en directe.

'L'amor em fa fàstic'. Aquesta és la frase inicial que s'ha pogut escoltar al Teatre-Auditori i que és la mateixa que enceta la novel·la que l'escriptora Mercè Rodoreda va escriure l'any 1938 i que va revisar trenta anys més tard. Júlia Möller ha encarnat el presonatge de l'Aloma adolescent, amarga i sensible. Un personatge que descobreix l'amor a través del Robert, el seu cunyat vingut d'Amèrica vint anys més gran que ella, i amb el qual viu un enamorament ferotge que li fa concloure que 'l'amor és una malaltia, una cosa molt difícil però a la vegada una excitació que ajuda a viure'.

El públic s'ha mostrat així de satisfet al finalitzar el muntatge.

Públic

El conjunt de l'obra m'ha agradat. / Ha estat molt bé. Venim de Barcelona perquè no vam poder anar al TNC. / La poesia de l'autora és el millor del muntatge. / La interpretació dels actors protagonistes m'ha agradat molt.


Carme Sansa és l'actriu que interpreta l'Aloma madura, que esdevé la narradora de la història i que comparteix escena en tot moment amb l'Aloma jove per mostrar la vida difícil que li espera a la protagonista que haurà d'aprendre a saber dominar l'amor i el dolor per a aprendre a plantar cara a la vida sense somnis.

L'actriu Carme Sansa ha parlat sobre la vigència que té avui en dia el personatge d'Aloma.

Carme Sansa

Jo penso que avui en dia hi ha moltes Alomes. La podem trobar en moltes cases.


El muntage es va estrenar el 23 d'octubre de l'any passat a la sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya i ara fa una gira per diferents teatres de Catalunya.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.