La Cercavila d'Escoles serà una trobada biennal


  • Comparteix:

Vuit escoles de la ciutat, una de Barcelona i una de Rubí han participat a la cercavila organitzada pels Geganters de Sant Cugat i el Patronat Municipal d'Educació. L'acte, que es fa per segona vegada a Sant Cugat, vol consolidar-se com una cita biennal. Enguany, geganters, pares i alumnes dels diferents col·legis s'han trobat a la plaça d'Octavià, on han gaudit d'una xocolatada, i més tard han recorregut els carrers de la nostra ciutat.

La Segona Cercavila d'Escoles ha donat el tret de sortida amb una xocolatada per als participants, que han recorregut diferents carrers de la ciutat com la plaça Quatre Cantons, l'avinguda de Catalunya i el carrer Major. La trobada ha posat punt i final a la plaça d'Octavià amb el lliurament de records per a les escoles participants i l'actuació d'un grup d'animació infantil.

La regidora d'educació, Esther Salat, valora molt positivament la iniciativa.

Esther Salat

Estem súper encantats, des del primer moment vam donar-los el nostre suport i estem molt agraïts per la tasca que fan.


La cercavila ha comptat amb la presència del CEIP Ferran i Clua, el CEIP Catalunya, el CEIP Gerbert d'Orlhac i el grup de percussió Kimbala, entre altres. També hi ha assistit una escola de Sant Andreu i una de Rubí.

El cap de colla de Geganters de Sant Cugat, Carles Falp, considera molt important trobades com aquesta.

Carles Falp

És molt important perquè és la oportunitat dels centres per sortir amb les seves figures i viure la tradició gegantera.



Falp també ha valorat l'assistència d'escoles de fora de la ciutat, ja que la seva participació ajuda a consolidar i apropar als infants a la tradició gegantera. La trobada pretén consolidar-se com una activitat biennal que permetrà apropar als infants la part més lúdica de la tradició gegantera.




  • Comparteix:

COMENTARIS

Ha estat un èxit de les Escoles i Entitats de Sant Cugat que hi han posat tota la seva il·lusió i que han demostrat que la tradició pot ser divertida i educativa alhora. Tenim unes escoles que son una canya! Hi han participat: CEIP Catalunya, CEIP Collserola, CEIP Eulàlia Bota de Sant Andreu, CEIP Ferran i Clua, CEIP Gerbert d'Orlhac, CEIP La Floresta, CEIP Pins del Vallès, CEIP Teresa Altet de Rubí, Escola Avenç i Taller Triangle. I les entitats: Caparrots, Diables, Kimbala, Grabals (grallers dels Castellers), grallers de Navarcles, Laietans de Mataró i Grallers dels Geganters de Sant Cugat. FELICITATS!

Carles. Enviat el 26/abr/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.