El Celler Cooperatiu és un dels elements del patrimoni català beneficiat pel programa '1% cultural'


  • Comparteix:

El Celler Cooperatiu és un dels 150 elements del patrimoni cultural català que s'ha beneficiat de la inversió de la Generalitat en l'aplicació del programa '1% cultural'. Aquesta inversió, xifrada en 120.000 euros, respon a l'objectiu del departament d'Obres Públiques de destinar un 1% del seu pressupost en actuacions de restauració i conservació de centres històrics, arquitectònics i arqueològics del país.

El programa '1% cultural' va néixer el 1997 amb el compromís dels departaments de Cultura i Política Territorial i Obres Públiques de preservar el patrimoni cultural català. Des de llavors, Obres Públiques ha destinat l'1% de les seves obres a la rehabilitació i conservació d'aquests espais, una inversió que s'ha traduït en 37 milions d'euros.

A l'última campanya, el Celler de Sant Cugat va ser una de les 150 peces patrimonials que van entrar dins aquest programa de rehabilitació. L'aportació de la Generalitat en aquest programa representa la meitat del cost total de les obres, per la qual cosa la inversió en el projecte de remodelació del Celler és de 120mil euros.

La presentació d'aquestes dades coincideixen amb la inauguració de la mostra itinerant '1% cultural', que s'està inaugurant aquests moments a Barcelona. L'objectiu d'aquest programa és arribar al major nombre de municipis catalans i aconseguir la implicació d'altres institucions públiques, com ajuntaments i propietaris del sòl, mitjançant convenis de col·laboració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.