Maria Schneider i la 'big band' de l'Esmuc interpretaran al Teatre-Auditori un recopilatori de la pianista


Temes relacionats

El Festival Internacional de Jazz de Barcelona torna a Sant Cugat amb Noa i Maria Schneider (17/set/09)

Noa, Rosario i Los Chicos del Coro, en l'oferta musical de l'equipament municipal (27/ago/09)


  • Comparteix:

La pianista Maria Schneider portarà aquest diumenge al Teatre-Auditori entre set i vuit peces dels seus 25 anys de carrera que interpretarà amb la 'big band' de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc). Aquesta és la primera vegada que la compositora americana col·labora amb estudiants de Catalunya. L'actuació s'emmarca dins el Festival de Jazz de Barcelona.

Fins a 21 estudiants d'entre tercer i quart curs de l'Esmuc conformen la 'big band' del centre, un grup que varia cada quatre mesos. En aquest cas, els estudiants van rebre les partitures de la pianista Maria Schneider a l'estiu, han tingut dos mesos per aprendre a tocar-les i des d'aquesta setmana treballen amb la compositora per als concerts que oferiran aquest cap de setmana a Sant Cugat i Viladecans.

Schneider té la seva pròpia big band, tot i que col·labora habitualment amb altres conjunts i amb grups d'estudiants. Aquest és el primer cop que treballa amb estudiants catalans i la compositora s'ha mostrat molt satisfeta de l'evolució del conjunt de l'Esmuc, tenint en compte que fa molt poc que toquen junts.

La pianista ha explicat durant un assaig obert al centre educatiu aquest dimecres que portarà a Sant Cugat un repertori d'entre set i vuit peces que van des dels inicis de la seva carrera fins al seu últim treball.

Maria Schneider

Porto peces del llarg de la meva carrera, hi ha molta varietat. Són estudiants meravellosos.




Schneider tocarà al Teatre-Auditori en el marc del Festival de Jazz de Barcelona, que també portarà la cantant israeliana Noa al cap d'una setmana. El director del certamen, Joan Anton Cararach, ha destacat la qualitat artística de la compositora de jazz.

Joan Anton Cararach

Maria Schneider és la compositora, arranjadora i directora d'orquestra més influent de l'última dècada de la història del jazz.






Schneider i la big band de l'Esmuc actuaran al Teatre-Auditori aquest diumenge a les set de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.