Una conferència explica avui el programa Apolo i els viatges a la Lluna


  • Comparteix:

Petjada deixada per Neil Armstrong a la Lluna

Petjada deixada per Neil Armstrong a la Lluna

Els Amics de la Unesco Valldoreix Sant Cugat i l'Associació Astronòmica Valldoreix Sant Cugat (AAVSC) organitzen una conferència al voltant del programa Apolo que va portar l'home a la Lluna. La conferència anirà a càrrec del president de l'AAVSC, Eduard Garcia, i se celebrarà aquest dimecres a dos quarts de set de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Eduard Garcia ha explicat que l'objectiu de la xerrada és donar a conèixer com es van anar fent petits i grans progressos al llarg de les dècades dels 50 i 60 del segle passat i que van permetre finalment que l'home arribés a la Lluna el 1969.

Eduard Garcia

Aquest 2009 ha fet 40 anys de l'arribada a la Lluna i es tracta d'explicar com es va preparar el projecte per assolir-ho.









La gran embranzida de l'exploració espaial es va donar, segons Garcia, gràcies a la competència entre els Estats Units i la Unió Soviètica i el clima de guerra freda d'aquella època. Aquesta competència va provocar que totes dues superpotències entressin en l'anomenada 'cursa espacial' per veure qui posava abans un home a la Lluna.

Eduard Garcia

Va haver-hi una carrera espacial entre els nord-americans i els soviètics i gràcies a això es van fer grans progressos tecnològics.





La xerrada també tractarà la recent descoberta d'aigua a aquest satèl·lit i el creixent interès de la Xina per arribar a la Lluna.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.