'Un marit ideal' exposa la doble moral de la classe política i l'alta societat al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Una escena de l'obra al Teatre-Auditori

Una escena de l'obra al Teatre-Auditori

La comèdia 'Un marit ideal' de l'autor Oscar Wilde ha divertit el públic del Teatre-Auditori. La corrupció i el joc brut de la política han estat el centre de la trama d'aquest muntatge que dirigeix Josep Maria Mestres i protagonitzen els actors Abel Folk, Mercè Pons i Joel Joan, entre d'altres. Els espectadors han interromput amb aplaudiments alguns dels moments més brillants de l'obra. Mira aquesta entrevista a Cugat tv

El muntatge 'Un marit ideal' de l'autor Oscar Wilde ha provocat tota mena de rialles al Teatre-Auditori. L'obra explica les maniobres que ha de desenvolupar un alt càrrec polític que aparentment no té cap taca fosca en el seu passat i que és considerat pel seu entorn com un polític brillant i un perfecte cavaller. Però tot es capgira quan una seductora dona intenta amenaçar-lo de revelar un secret del seu passat.

Tot i que Oscar Wilde va escriure aquesta obra l'any 1895, l'actor Abel Folk, que interpreta el paper protagonista de Robert Chiltern, ha explicat a Cugat.cat que la societat que descriu l'autor té moltes similituds a la d'ara.

Abel Folk

Canvien les formes però no el món no canvia. Ara mateix tenim una crisi ideològia que s'assembla molt a la crisi del canvi de segle que descriu Oscar Wilde.



La doble moral de l'alta política i l'alta societat són criticats fortament en aquest muntatge. L'actriu Mercè Pons ha parlat del fet que la representació d'aquesta obra hagi coincidit amb l'esclat dels casos de corrupció com el del Palau de la Música o el cas Gürtel.

Mercè Pons

Ha estat una casualitat. Però això demostra que els casos de corrupció són cícils i es van reproduint.






El muntage es va estrenar el mes d'octubre al Teatre Goya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.