La música popular finlandesa i catalana es fonen en un concert que aplega més de 300 persones


  • Comparteix:

El Diskantti Kuoro ha estat el cor protagonista del concert

El Diskantti Kuoro ha estat el cor protagonista del concert

La música popular finlandesa, amb Diskantti Kuoro, s'ha fos amb la música catalana de la mà de la santcugatenca Júlia Farrés-Llongueras i la Societat Coral la Lira. La combinació d'aquesta experiència ha captivat els més dels 300 assistents que han omplert el Claustre del Monestir aquest diumenge en el segon espectacle del cicle 'Nits de Música al Claustre'. La diversitat de llengües i d'estils s'ha convertit en el principal atractiu d'un concert que ha unit dues parts del món amb el nexe en comú de la tradició. Mira aquest reportatge a Cugat tv

El segon concert del cicle 'Nits al Claustre del Monestir' ha combinat la música tradicional finlandesa amb la catalana. L'experiència va sorgir ara fa un any quan la soprano Júlia Farrés-Llongueras va oferir diversos concerts a Finlàndia. Allí es va crear la possibilitat d'un intercanvi amb l'actuació del cor Diskantti Kuoro a Sant Cugat coincidint amb el 30è aniversari de la formació musical.

Júlia Farrés-Llongueras, que ha estat l'encarregada d'obrir l'actuació, ha explicat els principals atractius del concert.

J. Farrés-Llongueras

La diversitat d'idiomes que s'han sentit i la bellesa de les músiques són dos dels grans atractius del concert.



La Societat Coral la Lira ha acabat de completar el programa amb peces catalanes com 'La mare cantora' i 'Jovenívola'. L'actuació també ha comptat amb cançons interpretades per les tres formacions.

La soprano santcugatenca ha explicat com ha anat aquesta experiència.

J.Farrés-Llongueras

Ha estat una experiència molt bona. Tot i que els idiomes són diferents la música ens ha unit.



Muntanyes del Canigó ha estat el tema escollit per tancar un concert que ha captivat el públic. Divendres vinent serà el torn del Cor Infantil Sant Cugat i el Cor Aglepta, amb peces del segle XX i XXI per a veus blanques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.