El segon muntatge de 'Lectures a la Fresca' reivindica el cabaret en tots els seus sentits


  • Comparteix:

'Història d'una guerra'

'Història d'una guerra'

La plaça de l'Alcalde Magí Bartralot s'ha convertit aquest dijous en un autèntic bar de varietats amb el muntatge 'Cabaret Porcel'. Música, ball i text han estat els ingredients que han confegit un espectacle inscrit sota el tema de la guerra. El segon muntatge del cicle 'Lectures a la fresca' ha reivindicat així el teatre èpic de l'obra de Baltasar Porcel amb les peces 'Història d'una guerra' i 'El general'. Més de 300 persones han assistit a aquesta segona sessió que ha revifat per una nit el gènere del cabaret. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Deutor de la producció dramàtica del seu temps, Baltasar Porcel, beu dels moviments culturals de l'Europa dels anys cinquanta i seixanta molt marcats per la Segona Guerra Mundial com ara l'existencialisme i el teatre èpic de Bertold Brecht. A 'Cabaret Porcel', formada per les dues peces curtes 'Història d'una guerra' i 'El General', Porcel recupera el bel·licisme i l'inscriu sota les regles del teatre èpic. Un cabaret és l'excusa per donar cabuda a dues històries que s'entrellacen i narren l'absurditat de la guerra.

Ho ha explicat la directora del muntatge i del cicle 'Lectures a la fresca', Dolors Vilarasau. Són declaracions a Cugat.cat.

Dolors Vilarasau

Narra l'absurditat de la guerra gràcies al tractament dramàtic que li hem donat. A més és una obra totalment vigent.




Música, text i ball han estat els ingredients que han format un còctel al més pur estil dels cabarets alemanys.



Vilarasau, ha descrit les particularitats de l'obra.

Dolors Vilarasau

Hem agafat com a marc 'Història d'una guerra' i hem inserit dins l'altra peça. Plantejar-ho com un cabaret ens ha permès lligar-ho.





Prop de 300 persones han pogut gaudir d'una lectura dramatitzada que ha mostrat de manera aparentment distesa la temàtica de la guerra sense oblidar el subtext crític.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.