Jazz i ritmes afrocubans es fusionen en l'estrena al Teatre-Auditori del pianista internacional Gonzalo Rubalcaba


  • Comparteix:

Gonzalo Rubalcaba, en un moment de l'actuació

Gonzalo Rubalcaba, en un moment de l'actuació

El músic cubà Gonzalo Rubalcaba ha mostrat aquest dissabte al vespre l'evolució del seu estil de jazz dotant-lo de ritmes afrocubans que han sorprès el públic del Teatre-Auditori. Rubalcaba, un dels pianistes més influents del jazz actual, ha presentat el seu darrer treball 'Avatar' en el marc del 42 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Un saxo, una trompeta, un contrabaix i una bateria han acompanyat el músic en la seva primera actuació a Sant Cugat. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Tres anys després de la seva formació, Gonzalo Rubalcaba Quintet es consolida en el món del jazz apel·lant als orígens de l'artista a través de la fusió d'aquest estil amb els ritmes llatins.

El músic ha afirmat a Cugat.cat la seva intenció de continuar treballant amb la seva banda per tal de fer encara més sòlida la seva presència en un estil que varia constantment.

Gonzalo Rubalcaba

Fa falta temps per coneixe'ns realment i fer del grup un vertader col·ectiu. Ara vull continuar amb el meu quintet.



El dinamisme i el ritme melòdic han estat els protagonistes de l'actuació de Rubalcaba. Després d'una hora i mitja de concert, el músic s'han entregat al públic del Teatre-Auditori oferint dues cançons addicionals.

Precisament els assistents han estat, segons Rubalcaba, clau d'aquesta primera actuació del músic internacional a la nostra ciutat.

Gonzalo Rubalcaba

El públic ha donat molt suport, ens ha fet sonar millor quan hem tingut dificultats acústiques a la sala.



Amb aquest concert, el Teatre-Auditori col·labora per cinquena vegada amb el Voll-Dam Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Enguany, la iniciativa porta a la capital artistes com Sonny Rollins, Chick Corea, Jamie Cullum i Fanfarlo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.