Baulies aprofundeix en la figura dels Goliards, exmonjos contestataris que van inspirar 'Carmina Burana'


  • Comparteix:

La xerrada és una activitat complementària a la representació de dijous

La xerrada és una activitat complementària a la representació de dijous

Els textos i la filosofia dels goliards han estat els elements clau de la xerrada que el director de la nova versió de 'Carmina Burana', Xavier Baulies, ha ofert al Cafè Auditori, en el marc del cicle 'Parlem de...'. Sota el títol 'El Cant dels Goliards. El cos, temple o presó de l'ànima?', Baulies ha aprofundit en la figura d'aquests exmonjos rodamóns que van inspirar la creació d'aquests cants. A l'acte també han participat el doctor en filologia grega per la Universitat de Barcelona (UB) Carles Garriga i el crític Eduard Gener.

Baulies ha definit els goliards com uns exmonjos que adopten postures contraculturals, contestataris amb els poders polítics i eclesiàstics, uns valors poc comuns al segle XII i XIII. El director de 'Carmina Burana. El Cant dels Goliards' ha assegurat a Cugat.cat que la cantata es va inspirar en la filosofia d'aquests rodamóns.

Xavier Baulies

Vivien en un món de la por. Eren uns contraculturals, uns contestataris de l'època. Els textos que escrivien exaltant la natura i la passió, la necessitat de viure el present, era una cosa fora de norma.



'Carmina Burana. El Cant dels Goliards', que es representarà aquest diumenge al Teatre-Auditori a les set de la tarda, és una de les propostes de Camerata Sant Cugat, que ha volgut aprofundir en un clàssic a través d'una proposta creativa. La cantata, que és una obra profana, s'interpretarà damunt l'escenari santcugatenc amb imatges màgiques i tractant de ser 'molt fidel' al seu origen.

A l'acte també han participat el doctor en filologia grega per la Universitat de Barcelona (UB) Carles Garriga i el crític Eduard Gener.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.