Música catalana i portuguesa es donen la mà a través d'un concert intercultural de joves artistes


  • Comparteix:

La música ha servit de vincle entre joves artistes santcugatencs i portuguesos en un concert que ha mostrat els diferents estils d'interpretació dels dos territoris. Alumnes de l'Escola de Música Fernandes Fão i de l'Escola de Música Fusió han combinat aquest dissabte peces tradicionals de Portugal i populars catalanes en el marc d'un intercanvi que els ha permès conèixer noves maneres d'entendre la música.

El so característic de la música fado ha encetat un concert protagonitzat per la diversitat cultural. Peces com l''Himne de la Revolució dels Clavells' de Portugal han compartit escenari amb composicions clàssiques i de jazz de la mà del Cor i l'Orquestra de l'Escola de Música Fernandes Fão i de l'Orquestra Moderna de l'Escola de Música Fusió. L'actuació també ha comptat amb obres tradicionals portugueses i catalanes per interconnectar les diferències culturals a l'hora d'entendre la música.

Els alumnes de l'Escola de Música Fernandes Fão de Portugal expliquen què els aporta participar en aquest intercanvi.

Alumnes portuguesos

Tenim experiències noves i fem amics. / És una experiència única per mi. / Compartim la nostra música amb un nou país.



De la seva banda, els alumnes de l'Escola de Música Fusió han destacat la importància de l'experiència més enllà de l'àmbit estrictament musical.

Alumnes santcugatencs

Podem compartir la música amb altra gent. / És una manera de conèixer persones. / M'ha format com a persona.




Els alumnes de les dues escoles han compartit escenari per interpretar conjuntament les peces 'El petit negre' i 'L'hereu Riera', que han posat punt final al concert. En total, 50 joves santcugatencs i 48 portuguesos han participat en l'intercanvi que, més enllà de la música, els ha permès conèixer una nova cultura.

La directora de l'Escola de Música Fusió, Gemma Navarra, i la directora de l'Escola de Música Fernandes Fão, Eugénia Moura, han posat de manifest la necessitat de donar a conèixer els trets típics de les composicions tradicionals catalanes i portugueses.

Gemma Navarra / Eugénia Moura

Porten els trets típics de Portugal i nosaltres portem una peça molt catalana. / És molt important poder divulgar la nostra música.



L'intercanvi musical segueix dilluns vinent amb un concert d'intèrprets solistes dels dos centres educatius. A més, els alumnes nouvinguts visitaran Barcelona i Sant Cugat per conèixer els elements culturals de les ciutats catalanes. L'estada posarà punt final dijous vinent amb un sopar de comiat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.