Judith Colell: 'El cinema català és un dels menys subvencionats del món'


Temes relacionats

Judith Colell: 'Els continguts de qualitat no poden ser gratuïts' (20/abr/11)

La santcugatenca Judith Colell, vicepresidenta segona de l'Acadèmia Espanyola de Cinema (10/abr/11)

'Elisa K' rep la menció especial del Festival de Cinema Espanyol de Nantes ( 4/abr/11)


  • Comparteix:

Judith Colell és directora de cinema

Judith Colell és directora de cinema

El cinema català és un dels menys subvencionats del món i un dels que aporta més beneficis per cada euro invertit, segons la vicepresidenta de l'Acadèmia de Cinema espanyola, Judith Colell. Durant una entrevista al magazín 'Estiu a Fons' de Cugat ràdio (91.5 FM), la directora santcugatenca ha volgut desmitificar les produccions americanes, recordant que aquestes compten amb exempcions fiscals molt importants.

La vicepresidenta de l'Acadèmia de Cinema espanyola, Judith Colell, ha explicat que la qualitat del cinema català no té res a envejar a la d'altres països més enllà de la inversió en màrqueting. Segons la cineasta santcugatenca, directora de pel·lícules com 'Elisa K', el tòpic del cinema català com a producte fet a base de subvencions no està basat en fets.

Judith Colell

El cinema en el nostre país està molt bé. Hem d'intentar contrarrestar la imatge negativa que té. És un dels que aporta més beneficis.



Colell ha defensat la necessitat de 'fer país a través de la cultura', tot i admetre que la difícil situació econòmica fa que el món cultural català s'hagi d'estrènyer el cinturó davant la prioritat d'àmbits com la sanitat i l'educació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.