El Festival de Teatre de Mira-sol aposta enguany per l'escena amateur


  • Comparteix:

L'acte s'ha presentat a la Biblioteca Marta Pessarrodona.

L'acte s'ha presentat a la Biblioteca Marta Pessarrodona.

El 10è Festival de Teatre de Mira-Sol aposta enguany pels grups amateurs amb títols com 'Dakota', de Jordi Galceran, a càrrec de Mira-Sol Teatre. La programació, que arrancarà l'últim divendres de setembre i s'allargarà tot el primer cap de setmana d'octubre, també comptarà amb figures conegudes de l'escena com Claret Clown. La programació inclou tallers i actuacions per a tots els públics que tindran lloc al Casal de Cultura de Mira-sol.

Ja fa deu anys que el grup de teatre amateur Mira-Sol Teatre va crear el Festival de Teatre de Mira-Sol, una proposta que pretenia acostar el teatre a tots els públics, enfocant les seves activitats a grans i, sobretot, a petits. Enguany, el festival arriba a la seva desena edició i ho fa apostant més que mai pel teatre amateur. Segons Francesc Carol, regidor de Participació Ciutadana, el fet que el festival arribi a la seva desena edició es mostra de la dinamització cultural del barri i de la bona salut del seu teixit associatiu.

A causa de les retallades pressupostàries, la direcció del festival ha reduït enguany les intervencions de grups professionals. No obstant això, els organitzadors han fet del problema una oportunitat per potenciar el teatre amateur amb la presència de l'Agrupació Teatral Benet Escriba, de Sant Feliu de Guíxols, i el Grup de Teatre Filagarsa, de Molins de Rei. L'actor Josep Miramunt, un dels promotors del festival, explica aquest fet de la següent manera.

Josep Miramunt

Pensem que l'amateur és una garantia perquè el festival funcioni.




El Festival de Teatre de Mira-Sol encén motors el divendres de la setmana vinent amb l'estrena de l'obra 'Dakota', de Jordi Galceran, de la mà de la companyia 'Mira-Sol Teatre'. Josep Sala, director del muntatge, ha definit aquesta obra de l'autor d''El mètode Gronhölm' com una obra fresca i divertida que barreja somnis i realitat, amb un final inesperat.

La programació infantil està plena d'activitats que es desenvoluparan al llarg del cap de setmana i que, en aquesta edició, van destinades al món del clown. Així doncs, dissabte a la tarda tindrà lloc la 'Fira d'arts escèniques', on es podran fer treballs manuals. Diumenge al matí el pallasso Claret Clown presentarà l'espectacle 'Sóc un Pallasso'.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha elogiat la capacitat del festival de programar grups amateurs de qualitat, argumentant que avui dia la frontera entre professional i amateur està molt desdibuixada.

Xavier Escura

És interessant la programació d'aquesta 10a edició del festival perquè aposta clarament per l'amateur.






Totes les activitats del X Festival de Teatre de Mira-sol són gratuïtes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.