L'Aplec de la Sardana condensa el sentiment sardanista d'arreu de Catalunya


  • Comparteix:

El 36è Aplec de la Sardana de Sant Cugat ha tancat aquest diumenge la seva edició més emotiva i reivindicativa. Sardanistes de desenes de municipis d'arreu de Catalunya s'han reunit a l'entorn de l'Hort de l'Abat-Jardins del Paga-li Joan en un clam conjunt de passió pels valors de les sardanes i la cultura catalana. Les cobles Principal del Llobregat, Mediterrània, Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Jovenívola de Sabadell han estat les mestres de cerimònies de la cita sardanista per excel·lència a la ciutat.

La 36a edició de l'Aplec de la Sardana de Sant Cugat ha pres enguany un toc reivindicatiu en favor de la defensa de la llengua catalana. Aquest objectiu ha quedat reflectit en el mateix lema de la jornada: 'La dansa sencera d'un poble que estima i avança donant-se de les mans'.

El president de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, Josep Miró, ha explicat a Cugat.cat la necessitat de potenciar la cultura catalana en esdeveniments com l'Aplec d'aquest diumenge.

Josep Miró

La nostra llengua està passant per uns moments de desconsideració que feia molt de temps que no recordava.



Tot i la lleugera davallada participativa, centenars de sardanistes d'arreu de Catalunya continuen marcant en les seves agendes l'esdeveniment local. Ha estat el cas de sardanistes vinguts de localitats de la Catalunya Nord, com Lieja, i de les Terres de l'Ebre, com Garcia.

Els participants han explicat les seves experiències a la jornada.

Participants

Fa dos anys que vam venir, ens va agradar molt i hem tornat./ Éstà molt bé i és molt gran, més que el d'Osseja./ No és el primer aplec de Sant Cugat al que vinc.



El repertori de l'Aplec ha estat marcat per sardanes actuals, de no més de trenta anys de vida. El toc emotiu de la jornada l'ha posat el record al ciclista tarragoní Xavier Tondo, desaparegut fa tres mesos, amb la sardana 'Xavi, esforç i somriure'. La peça ha servit també per fer palesos els valors integrats en el món sardanista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.