Colell: 'L'elecció de 'Pa negre' per als Oscars és senyal que s'han superat els prejudicis'


  • Comparteix:

Judith Colell és vicepresidenta de l'Acadèmia de Cinema espanyol

Judith Colell és vicepresidenta de l'Acadèmia de Cinema espanyol

La vicepresidenta de l'Acadèmia de Cinema espanyol, la santcugatenca Judith Colell, ha celebrat l'elecció de la pel·lícula catalana 'Pa negre' com a representant de l'Estat espanyol a la propera edició dels Oscars. Colell ha qualificat de 'gran notícia' que per primera vegada un film en català sigui el seleccionat per intentar competir en la categoria de Millor pel·lícula en llengua estrangera, i s'ha mostrat esperançada que 'Pa negre' sigui el primer pas per una aposta social més gran pel cinema que es fa a Catalunya.

Colell ha afirmat durant una entrevista a Cugat.cat que 'ja era hora' que una pel·lícula en llengua catalana hagi estat triada per representar l'Estat espanyol als Oscars, i s'ha mostrat satisfeta que els membres de l'Acadèmia de Cinema espanyol hagin estat capaços de superar els prejudicis.

Judith Colell

M'alegra moltíssim que es valorin les bones pel·lícules independentment del seu idioma.



Colell ha remarcat que la 'gran qualitat cinematogràfica' de 'Pa negre', juntament amb la bona promoció que s'ha fet del film, ha permès que hagi gaudit del reconeixement tant de la crítica com de l'audiència. La cineasta santcugatenca s'ha mostrat confiada que aquest èxit suposi un primer pas cap a una major acceptació del cinema català entre el públic.

Judith Colell

El cinema català ja tenia molt bona salut, el que cal és que s'hi aposti més.



'Pa negre', del director mallorquí Agustí Villaronga, competia amb 'La voz dormida', de Benito Zambrano, i 'La piel que habito', de Pedro Almodóvar. Tot i no partir com a favorita, finalment serà la representant l'Estat espanyol per intentar endur-se l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa. De tots els films presentats pels diversos països, l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques de Hollywood en seleccionarà cinc com a finalistes per al guardó, que es lliurarà en una cerimònia que tindrà lloc el 22 de febrer de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.