El Museu registra un 9% més de visitants en l'última temporada


Temes relacionats

Les activitats per a tota la família arriben al Museu cada segon dissabte de mes (27/feb/12)


  • Comparteix:

El Museu de Sant Cugat té part de l'exposició al Monestir

El Museu de Sant Cugat té part de l'exposició al Monestir

El Museu de Sant Cugat ha registrat 42.120 usuaris durant el 2011, un 9% més que la temporada anterior. La major part de l'increment correspon a les activitats i visites concertades per grups, dirigides tant a públic infantil i escolar com adult, que han estat la principal aposta del Museu els darrers anys. Les dades de la mateixa institució, elaborades a partir d'enquestes individuals, també indiquen que aproximadament la meitat dels visitants són santcugatencs, i la resta prové de fora la ciutat.

3.800 persones més han visitat el Museu de Sant Cugat durant l'any passat respecte el 2010, tant al Claustre del Monestir com al Museu del Tapís Contemporani a la Casa Aymat. Tot i que de manera global el públic local és majoritari i supera la meitat del total, el 65% dels visitants del Monestir són de fora la ciutat, sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona. En el cas del Museu del Tapís, aquesta xifra és només del 35%.

El director del Museu, Lluís Campins, ha explicat que part de l'increment es deu a la tendència generalitzada causada per la crisi de consumir més ofertes culturals, però ha remarcat que la institució fa anys que experimenta un creixement sostingut en el nombre d'usuaris.

Lluís Campins

Constatem que des del 2006 hem tingut un augment sostingut.



El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha destacat que un altre dels motius pels quals s'ha augmentat el nombre d'usuaris és la combinació entre l'oci i l'educació cultural.

Xavier Escura

El Museu de Sant Cugat ha destacat per la seva difusió del patrimoni amb el lleure.




En aquest sentit, Campins ha destacat el paper important que han tingut les activitats amb caire lúdic a l'hora de fomentar les visites al Museu. Concretament, els usuaris d'activitats han augmentat un 10% durant el darrer any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.