El gallec Miguel Anxo i la catalana Esther Xargay intercanvien les seves obres a 'Duets de Poesia'


  • Comparteix:

Miguel Anxo i la catalana Esther Xargay .

Miguel Anxo i la catalana Esther Xargay .

El poeta gallec Miguel Anxo i l'escriptora catalana Esther Xargay han estat els protagonistes de la tercera sessió de Duets de poesia de Tardor. Els poetes han recitat part de la seva obra i han parlat de les seves concepcions poètiques.

Mentre que Esther Xargay defensa una poesia més propera al dadaisme, el moviment d'avantguarda que propugnava l'absurd de l'art, Miguel Anxo defineix la poesia com un fluïd d'energia simbòlica que es manifesta a través del llenguatge. Malgrat les diferents concepcions de l'art que cultiven però, tots dos han coincidit en què actes com aquest són molt enriquidors perquè permeten l'intercanvi mutu. Esther Xargay ens ho explica.

Esther Xargay

Aquestes converses són molt interessants perquè permeten que dos poetes de llengües diferents ens trobem


En la poesia de Miguel Anxo, la naturalesa i el paisatge són elements fonamentals. Per això, el desastre de la marea negra ha afectat no només la seva obra sinó també, com ell mateix ens explica, la de tots els escriptors i poetes gallecs.

Miguel Anxo

La marea ha afectat molt els poetes gallecs. Hi ha un abans i un després del desastre del Prestige.


"Negra Ombra. Intervenció poètica contra la marea negra" és el títol d'un llibre que aplega els versos de 120 poetes gallecs que es rebel·len contra el desastre del "Prestige" i que ha editat el mateix Miguel Anxo.

Aquesta ha estat la tercera sessió dels duets de poesia que es fan cada primer dijous de mes al Teatre Auditori dina la nova programació del Centre Cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.