'Tots aquests dois', un muntatge multidisciplinar per recordar Guillem d'Efak


  • Comparteix:

Pep Tosar en un instant del muntatge

Pep Tosar en un instant del muntatge

Pep Tosar s'ha posat aquest dissabte en la pell de Guillem d'Efak per explicar la vida i l'obra del cantautor guineà mallorquí, que va ser un dels iniciadors del moviment de la Nova Cançó. Diferents llenguatges artístics han donat vida a aquest muntatge, que ha tingut la música com a columna vertebral i que ha incorporat la poesia, el teatre i el documental en una 'Sala Escenari' del Teatre-Auditori que ha sorprès el públic santcugatenc.



Després de biografiar poetes mallorquins de la postguerra com Blai Bonet i Miquel Àngel Riera, el dramaturg i actor mallorquí Pep Tosar ha volgut oferir el seu particular homenatge al cantautor Guillem d'Efak. Tots aquests autors van apassionar Tosar en la seva adolescència i per aquest motiu des de fa un temps ha volgut revisar els seus testimonis vitals, literaris i en aquest cas també musicals. Tosar, però, ha volgut deixar clar, en declaracions a Cugat.cat, que amb aquest exercici el seu objectiu és aproximar-se a l'obra de poetes que el van marcar, però que en cap cas pot aconseguir que 'no caiguin en l'oblit on estan condemnats'.

Pep Tosar

Que quedi clar. Jo m'acosto als poetes per pur gust personal, no perquè pensi que els podré rescatar de l'oblit al què desgraciadament estan condemnats.


'Tots aquests dois' és el títol d’una de les cançons de Guillem d’Efak i és també l'encapçalament que ha triat Tosar per titular el muntatge i per divulgar l'obra de qui es va fer popular als anys seixanta per ser un dels primers mulats en cantar en català. El muntatge està dividit en 10 escenes que defineixen el testimoni vital d'Efak, cada una amb una cançó, i que estan acompanyades per imatges projectades en un tul on familiars i amics fan un retrat intimista del cantautor.

Tosar ha subratllat també la significació ideològica de l'obra d'Efak i ha destacat que 'si Guillem d'Efak estigués ara viu, seria un dels grans catalitzadors de l'opinió pública catalana'.

Pep Tosar

És una de les poques persones que va defensar sempre un possible estat relacionat amb els Països Catalans.


La formació musical Maitia Trio, liderada pel santcugatenc David Mengual, ha protagonitzat la part musical d'aquest muntatge que s'ha emmarcat dins dels actes de celebració del 12è Festival de Poesia de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.