Poesia i música es fusionen per donar forma a la 8a Cantata de Nadal


  • Comparteix:

Moment del concert d'aquest diumenge

Moment del concert d'aquest diumenge

La Cantata de Nadal que organitza anualment Camerata Sant Cugat i la Coral Polifònica de Tremp ha transportat el públic del Teatre-Auditori per la vessant més poètica de la música. La 8a edició de la cita ha estrenat aquest diumenge 'El viatge de la vida', del compositor Ivan Capillas i basat en textos del poeta Vicenç Llorca. La peça ha aconseguit fusionar les dues disciplines gràcies a la veu de l'actriu Marta Angelat, l'Orquestra de Camerata Sant Cugat i nou corals. El concert s'ha completat amb peces del Mesies de Haendel i nadales.



Després del seu pas per Solsona i Tremp, 'El viatge de la vida' ha sonat aquest diumenge al Teatre-Auditori, i com els seus precedents també ha aconseguit la complicitat del públic. Es tracta d'una cantata per a cor infantil, cor mixt i orquestra composta especialment per a l'ocasió per Ivan Capillas amb textos del poeta Vicenç Llorca.

El director de Camerata Sant Cugat, Xavier Baulies, ha explicat a Cugat.cat que totes les cantates estrenades per la formació en aquests vuit anys són especials, però que la d'enguany ha aconseguit trobar una complicitat rodona entre els textos del poeta i la música del compositor.

Xavier Baulies

Ens trobem amb una complicitat molt gran entre el poeta i el compositor. L'Ivan Capillas ha fet una obra espectacular i rodona.


De fet, les vuit cantates quedaran recollides en una publicació que veurà la llum aquest 2013, segons ha avançat Baulies.

Xavier Baulies

Els compositors necessiten escriure i agraeixen que la seva obra s'estreni i es publiqui, com farem amb una editorial.


Camerata Sant Cugat ja ha triat el compositor de la Cantata de Nadal del 2013, tot i que el seu director no ha volgut avançar el nom. El que sí té clar la formació es que espera celebrar el 10è aniversari de la cita amb algun esdeveniment 'especial'.

De moment, la Cantata de Nadal d'aquest any ha comptat també amb peces del Mesies de Haendel i diverses nadales.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.