L'encaix entre Catalunya i l'Estat espanyol, tema del nou llibre de Xavier Escura


  • Comparteix:

Xavier Escura també és regidor de Cultura

Xavier Escura també és regidor de Cultura

'La història indignada dels catalans' és el darrer llibre de l'historiador, expresident local d'Òmnium Cultural i regidor de Cultura, Xavier Escura. El text és un recull de les conclusions de diversos autors sobre l'encaix entre Catalunya i l'Estat espanyol i la cerca de per què la relació entre aquests dos territoris ha estat complicada. La publicació es presentarà aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre a la Casa de Cultura.

El llibre, prologat pel doctor en Ciències Econòmiques i professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Salvador Cardús, descriu durant un període de la història dues vessants diferents de veure aquest encaix entre Catalunya i l'Estat espanyol. Dos pols que s'han anat trobant i que es veuen reflectits com dues maneres de pensar diferent, segons l'autor, Xavier Escura, en una entrevista a Cugat.cat.

Xavier Escura

Representa dues maneres de pensar diferents, valors diferents. Vol ser un compendi, fer una visió de gran abast d'aquesta història de no enteses.


Ja fa 12 anys que Escura va encetar aquest projecte i que ha actualitzat amb els darrers esdeveniments que han marcat l'actual situació de Catalunya. 'La història indignada dels catalans. Sobre el desencaix català i altres impotències hispanes' és una visió de gran abast, segons l'autor, que aplega les conclusions de personatges com Valentí Almirall, Josep Trueta, Josep Ferrater Mora i Vicenç Vives, que intenta esbrinar el perquè d'aquesta relació de confrontació entre els dos territoris.

L'historiador Xavier Escura ja va publicar la base del llibre el 2000 amb el títol 'Els sentiments i les raons de les nacions'. Ara, però, 'La història indignada dels catalans' aplega els darrers episodis de la història de Catalunya que han finalitzat amb la proposta de consulta sobiranista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.