El CRBMC finalitza la restauració de l'estendard de la Coral La Lira


Temes relacionats

S'inicien els treballs de restauració de l'emblema de la Coral La Lira (19/nov/12)


  • Comparteix:

Aquest és l'entardard de La Lira / Font: Societat La Lira

Aquest és l'entardard de La Lira / Font: Societat La Lira

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), situat a Valldoreix, ha finalitzat la restauració de l'estendard de la Coral La Lira. La finalitat d'aquesta intervenció ha respost a la necessitat de respectar i mantenir els elements originals de l'obra per tal de conservar la seva història. Després d'aquesta restauració que s'ha allargat durant un mes, el Museu de Sant Cugat serà l'encarregat de conservar la peça.

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya ha dut a terme la restauració de l'estendard de la Societat Coral La Lira, que és un dels més antics de Catalunya d'aquest tipus. La peça, que data de finals del segle XIX, consisteix en una lira brodada amb fil argentat sobre un tapís amb les quatre barres. L'actuació ha consistit en una neteja per microaspiració, s'han pal·liat algunes deformacions i s'han consolidat parts del teixit que havien quedat afeblides.

Després d'aquesta restauració, i segons un acord amb l'entitat santcugatenca, serà el Museu de Sant Cugat qui vetllarà per la conservació de la peça. El cost de la restauració ha estat de prop 2.800 euros, repartits entre el CRBMC, la Coral i la immobiliària Colonial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.