La XIV Biennal Mostra d'Art selecciona 17 artistes entre les 80 propostes presentades


  • Comparteix:

Imatge promocional de la Biennal

Imatge promocional de la Biennal

El jurat de la Catorzena Biennal Mostra d'Art Contemporani Català ha seleccionat 17 artistes del 80 que s'han presentat al certàmen. La valldoreixenca Raquel Arévalo és l'única representació local de la Biennal que, enguany, ha rebut gairebé la meitat de propostes que l'any passat. Els organitzadors han atribuït aquest descens a la concreció del tema d'aquesta edició centrat en la diversitat i mestissatge, un dels eixos del Fòrum de les Cultures.

Els 6 membres del jurat han seleccionat 17 artistes que seran els representants de la mostra itinerant més important de Catalunya, que organitza l'Ajuntament i la galeria Canals. Una mostra que, enguany, s'inclou dins les activitats del Fòrum de les Cultures 2004 amb el mestissatge i la diversitat com a tema central del certàmen.

Els 17 seleccionts provenen de les 4 demarcacions catalanes, tot i que un 30% d'ells han nascut fora dels Països Catalans. En total, 80 persones s'han presentat al certàmen, una xifra bastant per sota de les150 que van participar l'any passat. Josep Canals, propietari de la galeria Canals, creu que el descens de participació ha estat motivat per la concreció del tema del certàmen:

Josep Canals

La Biennal és per gent jove, no hi ha premi, i si posés un tema concret els artistes tenen mandra


Enguany, la Biennal torna a tenir representació local amb la participació de la valldoreixenca, Raquel Arévalo i el seu quadre 'Mirades trobades'. Segons el jurat, l'obra d'Arévalo és la més figurativa de l'exposició. Escoltem la reacció de la pintora, de 32 anys, en el moment de saber que ha estat seleccionada per a participar a la Biennal:

Raquel Arévalo

Ha estat una sorpresa, pensava que els noms es farien públics més tard


Tot i que el nombre de participants ha disminuït respecte l'anterior edició, els organitzadors han remarcat que el nivell de qualitat de la Catorzena Biennal ha estat superior. Escoltem Josep Canals:

Josep Canals

La qualitat de les obres ha estat molt bona, perquè recull totes les tendència plàstiques de l'actualitat


La Catorzena Biennal Mostra d'Art Contemporani s'inaugurarà a l'abril al Museu de Sant Cugat i visitarà diverses ciutats catalanes i del Principat d'Andorra fins el desembre de 2005.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.