El Museu proposa un vol pel Sant Cugat dels segles XI i XV


  • Comparteix:

El nou mòdul s'ha presentat aquest dimecres

El nou mòdul s'ha presentat aquest dimecres

El Museu de Sant Cugat amplia la seva exposició permanent amb un mòdul interactiu que ofereix la possibilitat de descobrir com era la ciutat als segles XI i XV i comparar-lo amb l'actual. Es tracta d'una nova fase de museïtzació de l'equipament que aposta per la tecnologia per descobrir l'evolució històrica de Sant Cugat.

A través d'un comandament, l'usuari pot sobrevolar la ciutat en diferents moments històrics. Dues pantalles mostren l'orografia del municipi on hi apareixen les construccions de cada període. Per exemple, al segle XI es veu el terme de Sant Cugat on predomina la zona agrícola i forestal, un monestir de dimensions més reduïdes que en l'actualitat rodejat d'un seguit de masies i masos escampades pel territori, els camins que s'utilitzaven a l'època i fins i tot els camps conreats. El mateix es pot fer pel Sant Cugat del segle XV. En aquest cas ja es veu un Monestir més avançat, nucli urbà definit i s'ofereixen sis recorreguts pels carrers de la ciutat.

En tots dos períodes, es pot ampliar l'informació dels diferents indrets clicant sobre els punts d'interès que porten a l'usuari a petites seccions on es detalla més sobre l'element en qüestió.

Darrere d'aquesta proposta hi ha un important treball d'investigació que ha permés reconstruir de la manera més rigorosa possible l'orografia i distribució de Sant Cugat. S'ha treballat a partir de documents conservats de l'època i d'analogies amb altres territoris.

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha posat de relleu l'avenç que suposa aquesta incorporació al discurs de l'equipament. D'aquesta manera es pot explicar millor l'evolució històrica de Sant Cugat.

Xavier Escura

És un petit avenç però al mateix temps important per explicar des del punt de vista museístic l'evolució de Sant Cugat.


Durant tot el recorregut, que decideix l'usuari, es pot saltar del Sant Cugat del segle XI al del XV com a l'actual i viceversa. És a dir, en tot moment es pot comparar l'evolució dels diferents racons de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.