Una visita guiada descobreix la importància de la ciutat en el món del tapís


  • Comparteix:

L'exposició permanent del Museu del Tapís Contemporani - Casa Aymat permet conèixer i aproximar-se a la importància que va tenir la ciutat en aquest art. Els visitants, que aquest diumenge han pogut seguir una visita comentada, han descobert curiositats com la col·laboració entre l'Escola Catalana del Tapís i la manufactura Aymat amb artistes com Pablo Picasso i Joan Miró.

Sant Cugat va ser el nucli més important del moviment per a la recuperació del tapís i així ho demostren les obres que pengen a l'exposició permanent del Museu del Tapís Contemporani - Casa Aymat. Símbol també d'aquesta importància és aquest equipament cultural de la ciutat que és únic a l'Estat espanyol, tal com ha explicat el tècnic del Museu Pau Martínez.

Pau Martínez

Cal pensar que Sant Cugat va ser el nucli més important, tenia l'Escola Catalana del Tapís. És l'únic museu de l'Estat espanyol que se centra en el tapís contemporani


Martínez ha explicat que la mostra permet no només descobrir una part molt important de la història de Sant Cugat, sinó també curiositats com la col·laboració amb artistes com Miró i Picasso.

Pau Martínez

Molta gent segurament no s'imagina que hi ha un tapís fet a partir d'una pintura de Picasso i col·laboracions amb artistes com Joan Miró.


De fet, l'exposició permanent del Museu del Tapís s'ha remodelat aquest any per incorporar no només obres fetes a l'antiga fàbrica Aymat, sinó també aquelles que segueixen la filosofia de l'Escola Catalana del Tapís. La mostra inclou un fil argumental per repassar la història del tapís i alguns dels seus grans noms com el santcugatenc Josep Grau-Garriga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.