El Teatre-Auditori vibra amb el gospel d'un dels cors més prestigiosos del món


  • Comparteix:

Felicia Moss, la cosina de Whitney Houston, és una de les integrants d'aquest cor

Felicia Moss, la cosina de Whitney Houston, és una de les integrants d'aquest cor

Un dels cors amb més renom internacional, The Georgia Mass Choir, ha fet vibrar aquest dissabte el públic del Teatre-Auditori en la seva primera actuació a Catalunya. Emmarcat dins els Grans del Gospel, el festival d'aquest gènere a Catalunya, el conjunt ha ofert un repertori pensat per homenatjar Whitney Houston, que s'ha basat en les més clàssiques del gènere. L'alegria del cor i la seva música han fet ballar els espectadors de l'equipament.



No és gens habitual que The Georgia Mass Choir actuïi a l'Estat espanyol, però el Festival Grans del Gospel ha aconseguit portar aquest cor que des de fa molts anys es va guanyar un prestigi internacional. La seva actuació a les cerimònies d'inauguració i clausura dels Jocs Olímpics d'Atlanta del 1996 i la seva participació a la pel·lícula 'La dona del predicador', protagonitzada per Whitney Houston i Denzel Washington, els va fer saltar a la celebritat.

Al Teatre-Auditori el conjunt dirigit per Milton Biggham, considerat el rei dels cors de gospel als Estats Unnits, ha ofert tot un homenatge a la figura de la cantant i l'actriu que va morir el febrer de l'any passat i que es va formar en aquest gènere. El conjunt ha interpretat tres temes de la cantant, 'The greatest of love', 'Children are our future' i 'I love the lord', però també hi ha tingut cabuda 'Georgia' de Ray Charles, cançons del repertori clàssic del gospel com 'Oh happy day' i temes nadalencs com 'Silent night'. El director artístic del Festival de Gospel de Catalunya, Luis Manjarrés, ha explicat que aquest és el repertori que més agradava a l'artista.

Luis Manjarrés

No és un concert que reculli els èxits de Whitney Houston sinó que està basat en el repertori tradiconal del gospel, que és el que escoltava la cantant.


Els 12 coristes presents dalt l'escenari; entre ells la cosina de la mateixa Whitney Houston, Felicia Moss; han interactuat de forma constant amb els espectadors. De fet, només aparèixer a l'escenari han demanat que il·luminessin la sala per tal de poder veure durant tota la nit la cara dels espectadors. En els temes més alegres el públic no ha dubtat en ballar i corejar les melodies de les cançons. Per tercer any consecutiu el Cor de Gospel Sant Cugat dirigit per Ewyn Seerutton ha estat l'encarregat d'obrir una vetllada que ha deixat encantats els espectadors.

Públic

Molt bonic, mai havia escoltat gospel com avui./ Ha estat sensacional./ Per uns moments he tingut la sensació d'estar a Amèrica escoltant un concert.



Abans del concert a Sant Cugat, el cor ha passat per TV3 per participar a la final del programa 'Oh happy day'. The Georgia Mass Choir també ha actuat aquest diumenge a Manresa, al Teatre Kursaal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.