Sant Cugat, el municipi de més de 20.000 habitants amb la pensió més alta de Catalunya

Amb un sou mitjà de 1.637 euros, només el superen Flix, l'Albiol i Es Bordés


  • Comparteix:

Imatge d'unes mans d'una àvia / Foto: Creative Commons

Imatge d'unes mans d'una àvia / Foto: Creative Commons

Sant Cugat és el municipi de Catalunya de més de 20.000 habitants on les persones jubilades cobren la pensió més alta: 1637,36 euros mensuals de mitjana. A la ciutat hi ha 14.545 pensionistes, un 15% de la població actual. Segons les dades de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, només hi ha quatre poblacions petites que superen la mitjana de la pensió a Sant Cugat per pocs euros: Flix (Ribera d'Ebre), l'Albiol (Baix Camp) i Es Bordés (Vall d'Aran). Dels 947 municipis catalans, n'hi ha 223 en els quals la pensió mitjana està per sota dels 1.000 euros mensuals.




La pensió que es cobra un cop s'arriba a la jubilació es calcula en relació amb la cotització a la Seguretat Social durant la vida laboral. Per tant, és normal que Sant Cugat tingui les pensions més altes perquè també és la ciutat que té la renda per càpita més alta.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.