Tramitar i aprovar, sinònims


  • Comparteix:

Un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha posat l'Ajuntament de Sant Cugat entre l'espasa i la paret.

Encara que l'Ajuntament plantegi recurs al Suprem (suposo que ho farà) ha d'acatar la sentència del TSJC. El consistori ha de votar afirmativament, segons el jutge -el concepte és aprovació inicial- el tràmit del PAU (Pla d'Actuació Urbanística) presentat per una empresa del grup Núñez y Navarro l'any 1998 i que pretenia construir 2.800 habitatges a Torre Negra. Fins ara, un punt de l'ordre del dia del ple municipal quan afecta temes de modificació del PGM era l'esmentat de l'aprovació inicial.
De fet la competència és de l'Alcadia però la té delegada al plenari per una millor participació democràtica. Els nostres representants podien votar afirmativament, negativament o abstenir-se en referència a aquest tràmit. Ara, no. Segons el jutge no hi ha debat polític, no hi ha possibilitat democràtica de discutir el tema. Pel jutge, tramitar i aprovar són sinònims. I s'amenaça amb multes, inhabilitacions i no sé si presó pel nostre alcalde i els nostres regidors i regidores.
El jutge del TSJC diu que s'han de salvaguardar els drets de la propietat. D'acord. I qui salvaguarda els drets de tota la població que, representada democràticament pel seu consistori, va decidir (quatre mesos abans que N&N presentés el seu primer PAU) iniciar el procés de modificació del PGM, per tal que tot el territori es convertís en no urbanitzable, fet que es va assolir l'any 2003? I, encara més. ¿Què és el PGM, la llei del sòl de l'àrea de Barcelona sinó la darrera tupinada del franquisme? Es va aprovar dos anys abans, a correcuita, per les primeres eleccions municipals.
És un escarri per la nostra democràcia que no s'hagi pogut modificar mai, de forma global. El PGM de Barcelona es va dibuixar sense cap critèri mediambiental. Només cal veure el vídeo Salvem Torre Negra, que s'adjunta en aquest comentari, per veure que el PAU de NyN sobre Torre Negra és una bestiesa. Segurament els nostres polítics acatin la sentència judicial, estan forçats a fer-ho. Però, aquest PAU no es pot posar en marxa en ple segle XXI.
Sant Cugat ha d'anar al Suprem, al Constitucional, al màxim tribunal europeu, a on sigui, però això no pot prosperar. I, en un altre ordre de coses... ¿A què espera la Generalitat per posar en marxa el Parc Natural de Collserola, anunciat diverses vegades?

XAVIER FORNELLS
Coordinador de l'Organisme Autònom Municipal de Comunicació i Informació Ciutadana (OAMCIC)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.