La crisi i la relació Catalunya-Espanya marquen el debat electoral de Cugat.cat


  • Comparteix:

Moment del debat

Moment del debat

Les fórmules per sortir de la crisi i la relació entre Catalunya i Espanya han marcat el debat electoral organitzat aquest dijous per Cugat.cat. CiU ha defensat el concert econòmic i es marca com a prioritat reduir l'atur. El PSC es presenta com a garantia de protecció dels més afectats per la crisi i defensa el federalisme com a relació amb Espanya. ERC aposta per la convocatòria d'un referèndum d'independència i es mostra disposat a treballar pel concert econòmic. ICV-EUiA es compromet a 'enfortir l'estat del benestar' i desenvolupar l'Estatut. El PP promet retallar despeses 'supèrflues' per fer més eficient la Generalitat i impedir qualsevol referèndum independentista. Mira el debat a Cugat tv

CiU defensa la moderació fiscal i l'aprimament de l'administració com a vies per afrontar la crisi. En aquest sentit, els nacionalistes catalans es marquen com a objectiu reduir l'atur juvenil i el fracàs escolar fins a la mitjana europea.

El candidat de CiU per Barcelona Joan Recasens ha preguntat al PSC i al PP per què el concert econòmic es bo per al País Basc i no per a Catalunya.

Joan Recasens

Demanem al PSC i al PP que defensin per a Catalunya el mateix que també troben bo per a Navarra i el País Basc.




El PSC ha reivindicat la feina feta al govern durant aquesta legislatura i s'ha presentat com a garantia de defensa de l'estat de benestar. En aquest context, els socialistes prometen reforçar els serveis socials per protegir els més afectats per la crisi.

Pel que fa a la relació entre Catalunya i Espanya, la candidata socialista Isabel Sierra ha defensat desenvolupar l'Estatut i el federalisme com a entesa entre les dues parts.


Isabel Sierra

Apostem per un federalisme d'àmbit estatal. També s'ha demostrat que els pactes amb l'Estat espanyol donen molt de si.




ERC s'ha compromès a lluitar pel concert econòmic, una proposta de la qual els republicans han reivindicat la paternitat. Per sortir de la crisi, els republicans també es decanten per millorar el model econòmic garantint la intervenció de les administracions.

Quant a la relació entre Catalunya i Espanya, el candidat republicà Marcel Coderch ha defensat la necessitat de convocar un referèndum sobre la independència.

Marcel Coderch

Per nosaltres, la manera de decidir és preguntar a la població.


ICV-EUiA proposa una fórmula d'enfortiment de l'estat del benestar, de model fiscal progressiu i de canvi de model productiu per lluitar contra la crisi.

En matèria d'autogovern, el candidat ecosocialista al Parlament Xavier Boix defensa el desenvolupament de l'Estatut i una reforma constitucional.


Xavier Boix

Tenim la responsabilitat política de tirar endavant una reforma de la Constitució.



El PP ha advocat per reduir despeses 'supèrflues' per fer més eficient la Generalitat i per estalviar 1.900 milions d'euros. Els populars també són partidaris de moderar la pressió fiscal com a solució a la crisi.

En l'apartat sobre el model territorial, el president del PP a Sant Cugat, Jordi Carreras, ha rebutjat les acusacions de no defensar els interessos de Catalunya.

Jordi Carreras

Deslleialtat amb Catalunya és haver deixat el país tal com el deixen vostès.


Una quarantena de persones ha assistit al debat, que també s'ha pogut seguir per Cugat.cat i Cugat ràdio. Abans de l'inici de l'acte, els treballadors de Cugat.cat han llegit un manifest per protestar per l'incompliment del conveni laboral d'aquest organisme per part de l'equip govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.