L'esquerra catalana uneix forces per disputar a CiU el govern la Generalitat


Temes relacionats

Romeva parla sobre l'esquerra catalana amb Maragall i Carod-Rovira ( 2/nov/12)


  • Comparteix:

El polític santcugatenc Raül Romeva ha participat en la ponència

El polític santcugatenc Raül Romeva ha participat en la ponència

L'esquerra política catalana necessita construir una alternativa de futur per evitar que CiU es perpetuï al poder. Aquesta és la principal conclusió a la qual han arribat l'eurodiputat d'ICV-EUiA, el santcugatenc Raül Romeva, juntament amb l'exvicepresident del govern Josep-Lluís Carod-Rovira i l'exconseller d'Educació, Ernest Maragall, que han participat aquest dilluns en una xerrada 'Esquerra i país' al Col·legi de Periodistes a Barcelona.

Romeva, Carod i Maragall han expressat la necessitat d'evitar deixar el país en mans de la dreta catalana sumant forces entre els partits d'esquerres. D'aquesta manera es podrà disputar a CiU la Generalitat. Així ho han afirmat en la xerrada que han ofert aquestes tres personalitats de l'esquerra catalana.

L'eurodiputat santcugatenc d'ICV-EUiA, Raül Romeva, ha definit aquest acte com un punt per trobar una confluència d'espai que permeti ampliar la base de l'esquerra perquè arribi a ser una alternativa de govern a Catalunya. Romeva, Carod i Maragall han confiat que l'acte d'aquest dilluns transcendeixi i es converteixi en 'la llavor' de la construcció d'una alternativa d'esquerres que, en un futur pròxim, pugui ser majoritària a Catalunya i eviti que l'esquerra quedi relegada a la marginalitat.

De la seva banda, l'exmilitant del PSC Ernest Maragall ha lamentat 'l'absència d'algú', fent referència al PSC, mentre agraïa la presència de representants de les forces d'esquerra a Catalunya. L'expresident d'ERC i exvicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha subratllat que cap formació d'esquerres s'ha de 'preocupar' per aquest acte i, en tot cas, hauria de ser CiU qui ho fes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.