Vidal comprèn la 'mandra' per anar a votar però situa el 26J com 'una oportunitat' per a ERC i Catalunya


  • Comparteix:

Santi Vidal, amb Mireia Ingla i Bernat Picornell

Santi Vidal, amb Mireia Ingla i Bernat Picornell

El candidat d'ERC al Senat Santi Vidal creu que les eleccions espanyoles del 26 de juny són una oportunitat per explicar la feina feta en els cinc mesos que ha durat la legislatura, tot i que comprèn 'la mandra' que la campanya pot generar en la ciutadania. Ho ha explicat aquest dimarts en una visita a Sant Cugat, on ha mostrat confiança en el procés sobiranista malgrat el desacord entre JxSí i la CUP per aprovar els pressupostos.

Els objectius del partit de cara a la nova cita electoral són els mateixos que es van marcar al desembre. Vidal ha qualificat de 'fracàs espanyol' la legislatura, però no creu que s'hagi perdut el temps des del punt de vista de Catalunya.

Santi Vidal

No són cinc mesos perduts perquè hem aprofitat per fer sentir com mai la reivindicació del dret a decidir el futur de Catalunya.


Vidal ha refermat l'aposta del seu partit per eliminar el Senat, ja que considera que és una cambra innecessària en el model estatal actual, que ha definit com a 'monarquia absolutista i centralista'. En tot cas, creu que la seva existència seria necessària en un estat federal, un model que atribueix al 'somni de Podem'.

A la trobada d'aquest dimarts també hi han assistit la candidata al Senat i portaveu del grup municipal d'ERC-MES a Sant Cugat, Mireia Ingla, i el senador per designació parlamentària, també santcugatenc, Bernat Picornell. Aquest últim ha posat en valor la feina feta pel partit republicà des de Madrid, malgrat la majoria absoluta que el PP té a la cambra alta.

Bernat Picornell

Tal com està muntat el sistema, 'atado y bien atado', és molt complicat que el PP perdi la majoria. Seguirem fent feina, no ens rendim.


En les darreres eleccions espanyoles ERC va aconseguir nou diputats i vuit senadors. El partit concorre de nou a les eleccions repetint el missatge 'el futur del país passa per la construcció de la república catalana'. Gabriel Rufián tornarà a encapçalar la candidatura republicana al Congrés espanyol seguit per Joan Tardà (2) i Esther Capella (3). El regidor santcugatenc Èric Gómez tornarà a ser el número 11 a la llista per Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.