El Partit Popular es compromet a recuperar l'hospital de referència per Sant Cugat i Rubí

Ho ha fet en un acte de campanya celebrat aquest dimecres al solar de Rubí destinat a l'equipament sanitari


  • Comparteix:

Alejandro Fernández (PP) al solar on s'ubicarà el nou hospital de Sant Cugat / Foto: ACN (Arnau Martínez)

Alejandro Fernández (PP) al solar on s'ubicarà el nou hospital de Sant Cugat / Foto: ACN (Arnau Martínez)

El candidat del PP, Alejandro Fernández, s'ha compromès a construir l'hospital de referència Vicente Ferrer per als municipis de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Ho ha fet en un acte de campanya que s'ha celebrat aquest dimecres al solar reservat per a aquest equipament sanitari a Rubí, juntament amb el portaveu del PP rubinenc, Juanjo Giner, i del president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda.


Fernández ha criticat l'endarreriment "de pràcticament dues dècades" en la construcció tant d'aquest hospital com de l'Ernest Lluch, que cobriria la zona de Cerdanyola. "És una autèntica vergonya que deixa desemparats els veïns i que provoca una absoluta congestió en el sistema sanitari d'unes zones extraordinàriament poblades", ha dit el presidenciable.

Per la seva banda, el rubinenc ha recordat que aquest equipament, que havia d'incloure, en un inici, 190 llits i vuit quiròfans, finalment només serà un equipament hospitalari de dia, cosa que, segons ha dit, "porta Rubí a tenir una sanitat de baix cost".

Polèmica al ple de febrer

El PP Sant Cugat també va criticar el canvi de model de l'equipament sanitari mitjançant una moció, al ple de febrer d'enguany. La moció, que va ser rebutjada pel plenari, proposava exigir a la conselleria de Sanitat que el nou centre hospitalari fos un hospital de referència complet.

En la defensa de la moció, la regidora del PP Estrella Salanova va recordar que l'hospital de referència és una reivindicació que el municipi arrossega des de fa 20 anys i que va formar part del programa electoral de partits com Junts, ERC i el PSC. El PP també va manifestar que l'actual compromís de la conselleria de Sanitat amb un hospital de dia per a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, que els populars qualifiquen d'"equipament sanitari de segona línia", no dona resposta a les necessitats de la població, que pateixen el col·lapse dels actuals centres de referència.

En nom de l'equip de govern, la regidora de Junts Núria Fernàndez va treure pit amb el nou equipament sanitari projectat, del qual va dir que desencalla les reclamacions fetes des del municipi. "Suposa una millora per a molts santcugatencs que no s'hauran de desplaçar", va defensar la regidora, qui, tot i reconèixer que "tots voldríem un hospital", va considerar que el futur hospital de dia sí que dona resposta als nous paradigmes d'atenció sanitària i podrà estar en funcionament en menys de quatre anys.


Alejandro Fernández

És una autèntica vergonya que deixa desemparats els veïns i que provoca una absoluta congestió en el sistema sanitari en unes zones extraordinàriament poblades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.