Ràdio Floresta conserva l'esperit lliure dels seus inicis dotze anys després

El principal impulsor de l'emissora, Dionisio Giménez, assegura que l'èxit és la proximitat amb el públic


  • Comparteix:

Diniosio Giménez i Juan Merino, a l'estudi Ramon Barnils / Foto : Cugat Mèdia

Diniosio Giménez i Juan Merino, a l'estudi Ramon Barnils / Foto : Cugat Mèdia

Ràdio Floresta (90.0 FM) va néixer fa 12 anys de la mà de Dionisio Giménez, qui es va enamorar de la ràdio els últims anys de la seva carrera professional. Té com a objectiu donar veu al barri i, per tant, és un projecte altruista autogestionat pels veïns. Això els ha comportat diversos problemes, com la falta de tècnics, que solucionen amb programacions musicals.

ESCOLTA-HO

La seva emissió per internet evita el control administratiu, com reconeix Giménez, i permet parlar de temes locals, com ho fan en el programa 'El Bastón del Merino', presentat per Juan Merino, que ja fa cinc anys que hi col·labora. 'Esta es su vida' és un programa adreçat a les persones grans, 'Visca la terra' està dedicat a la cultura i 'República', 'Vinilos', 'La hora de Cris', 'Lecturas de teatro' i 'La senda de Hermes' completen la proposta radiofònica de l'emissora.

Dionisio Giménez assegura que l'èxit de la cadena és per la proximitat amb el públic, un aspecte que només aconsegueix aquest mitjà perquè "la gent s'estima a la ràdio".

Amb motiu de la celebració del centenari de la ràdio, el programa 'Connectats' ha volgut reivindicar el paper de les emissores de proximitat a través de Ràdio la Floresta.







Dionisio Giménez

Radio Floresta va néixer amb l'esperit de ser una emissora lliure, independent de l'administració. En aquell moment ens deiem emissora no reglada, no pirata.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.