El conseller de Medi Ambient alerta de l'elevat risc d'incendis pels efectes de la nevada


Temes relacionats

L'alcalde creu que els ajuts del govern per netejar Collserola són 'ineficaços' (30/mar/10)

El PSC reconeix que calen més ajuts de la Generalitat però reclama responsabilitats també a l'equip de govern (30/mar/10)

L'Ajuntament no rebrà ajudes de la Generalitat per recuperar els 317.000 euros gastats en la nevada (29/mar/10)

Més de 8.000 hectàrees del Parc de Collserola estan afectades per la nevada de fa dues setmanes (24/mar/10)

Sant Cugat comença a retirar les restes de la nevada per prevenir els incendis (19/mar/10)


  • Comparteix:

Francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient

Francesc Baltasar, conseller de Medi Ambient

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, adverteix que aquest estiu el risc d'incendis serà superior al d'altres anys per la gran quantitat d'arbres caiguts que s'acumulen als boscos des de la nevada del març. Baltasar afirma que, tot i els esforços de la Generalitat i els ajuntaments per netejar els perímetres de protecció, s'arribarà a la temporada d'estiu amb molta fusta als boscos i caldrà extremar les precaucions per evitar incendis.

Baltasar ha explicat que el govern té més de 100 brigades treballant als boscos de Catalunya, entre ells la serra de Collserola, per obrir els camins rurals, netejar els tallafocs i assegurar els perímetres de protecció prioritària. Tot i això, en declaracions a 'El món a Rac-1', el conseller ha advertit que aquest estiu el risc d'incendis serà extraordinari i que caldrà extremar les precaucions a tot el país.

Francesc Baltasar

Hem d'alertar tot Catalunya. Més d'un 60% de l'afectació s'ha produït a les comarques gironines, però també a les comarques barcelonines.




La Generalitat mantindrà les actuacions prioritàries fins el juny i ara està adjudicant els vuit milions d'euros en ajudes destinades als propietaris forestals. Però aquestes actuacions seran insuficients, com admet el conseller Baltasar, per la magnitud de l'afectació que va provocar la nevada del 8 de març.

Francesc Baltasar

Tota aquesta estratègia donarà fruits, però és l'afectació més gran en la història de Catalunya, amb més de 100.000 hectàrees.


Sant Cugat va quedar fora de les ajudes de la Generalitat als ajuntaments afectats per la nevada, ja que no complia els requisits, dirigits als municipis que van patir talls elèctrics massius durant més de 24 hores. L'alcalde, Lluís Recoder, ha reclamat en diverses ocasions que la Generalitat destini més recursos a la neteja de Collserola perquè la serra és una 'bomba de rellotgeria' en cas d'incendi forestal, ja que acumula els arbres caiguts per la nevada i els de la ventada de principis del 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.