Els ecologistes acusen la Generalitat i Cerdanyola d'ocultar la sentència sobre el Centre Direccional


  • Comparteix:

Plànol del Centre Direccional

Plànol del Centre Direccional

La Plataforma Cívica per a la defensa de Collserola i l'Associació Cerdanyola Via Verda acusen la Generalitat i l'Ajuntament de Cerdanyola d'intentar ocultar la sentència que anul·la el planejament urbanístic del Centre Direccional, a tocar de Sant Cugat. Les entitats ecologistes critiquen l'actuació de les dues administracions, a qui acusen de manca de transparència i poca sensibilitat mediambiental.

En un comunicat conjunt, les entitats es mostren indignades pel fet que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es donés a conèixer 'per casualitat' al maig, cinc mesos després de ser publicada. Els signants ho atribueixen a un intent d'ocultació per part de la Generalitat, de qui dubten que exerceixi el seu paper de garant jurídic, i de tots els grups polítics de l'Ajuntament de Cerdanyola. Els ecologistes afirmen que no es poden refiar de ningú i que tant les administracions públiques com alguns mitjans de comunicació han demostrat falta de transparència.

Sobre el contingut de la sentència, les dues entitats recorden que el TSJC ha anul·lat l'acord de requalificació com a zona urbanitzable de bona part dels terrenys entre Cerdanyola i Sant Cugat, que eren agroforestals. Les administracions van deixar una franja lliure, d'un quilòmetre, com a via verda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.