Mode de Preview Global amb data de : on

Collserola ja és parc natural


  • Comparteix:

El govern de la Generalitat ha aprovat la declaració de Collserola com a parc natural. Després de cinc anys de tràmits, la serra incorpora 800 hectàrees més de zones protegides. Sant Cugat aporta més de 2.100 hectàrees al parc natural, una quarta part del total de la seva superfície, incloent el sector de la Torre Negra i Can Busquets. La Font Groga i la Rierada-Can Balasc, al terme de Sant Cugat, es consideren reserves naturals parcials. Els barris habitats de Sol i Aire i Mas Fortuny, que queden a l'interior del parc, reben una regulació especial.

El parc natural de Collserola té 8.295 hectàrees, 800 més de les que fins ara incorporava el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN). Sant Cugat és el municipi que més terrenys hi aporta, amb més d'una quarta part de la superfície total del parc natural, 2.113 hectàrees. L'espai santcugatenc inclou els sectors de Torre Negra i Can Busquets. A més, el govern de la Generalitat ha donat una especial protecció a dos espais santcugatencs més, la Rierada-Can Balasc i la Font Groga, que es consideren reserves naturals parcials. Els barris habitats de Sol i Aire i Mas Fortuny passen a ser espais de regulació especial, que tindran un règim més flexible i s'hi podran construir determinats equipaments.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha afirmat que la declaració de parc natural dotarà Collserola d'un règim de protecció especial.

Francesc Baltasar

Per assegurar la preservació d'aquest espai natural, dotem la serra de Collserola d'un règim de protecció especial coherent amb la seva realitat.


El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, ha subratllat que la inclusió de Torre Negra al parc natural reforça la seva consideració de zona no urbanitzable i ha afegit que els propietaris del sector, amb el grup Núñez i Navarro al capdavant, no tenen drets compensatoris per no poder edificar la zona.

Francesc Baltasar

Torre Negra és sòl no urbanitzable i en funció d'això s'integra al parc. Un canvi d'ús urbanístic no comportaria responsabilitat patrimonial de la Generalitat.


El titular de Medi Ambient ha atribuït el retard en l'aprovació del parc natural, anunciat fa cinc anys, al llarg procés participatiu engegat des de la conselleria i al 'procés intern' viscut al si del govern. Com a conseqüència de la declaració, la Generalitat s'integra a l'ens gestor del parc, el Consorci del Parc de Collserola, amb una aportació per aquest primer any de 700.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.