Recoder: 'El parc natural blinda jurídicament la protecció de Torre Negra'


Temes relacionats

Satisfacció entre els partits per la declaració de Collserola com a parc natural (20/oct/10)


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha mostrat satisfet amb la declaració de Collserola com a parc natural perquè, afirma, 'blindarà jurídicament la zona de Torre Negra'. Recoder ha assegurat que, ara, engegaran la requalificació del sòl com a agrícola no urbanitzable, tot i que el seu objectiu és que Torre Negra passi a ser sòl públic. Encara que l'àrea de Medi Ambient de la Generalitat no ha fet públiques les delimitacions que concreten l'espai santcugatenc del parc, un 44% de la ciutat és dins del territori protegit.

Recoder ha destacat la incorporació de Torre Negra al parc natural perquè la Generalitat l'ha reconegut com a zona que mereix protecció especial, la qual cosa suposa un pas més en la seva 'protecció definitiva'.

Lluís Recoder

Ara ja hi ha la figura jurídica de protecció superior que reconeix que Torre Negra és mereixedora d'aquesta protecció. Amb aquesta figura blindarem jurídicament l'espai.




L'alcalde ha explicat que abans del proper ple municipal duran a terme l'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que ha de requalificar Torre Negra com a sòl agrícola no urbanitzable.

Lluís Recoder

En els propers dies l'Ajuntament farà una passa més tramitant la modificació del PGM per convertir Torre Negra en sòl agrícola no urbanitzable.




Recoder també ha remarcat que cap sentència judicial no contempla drets compensatoris per als propietaris de Torre Negra.

A partir d'ara s'haurà d'elaborar el pla d'usos del parc natural de Collserola, tot i que ja ha avançat que es contemplaran usos agrícoles per restaurar els conreus tradicionals de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.