El PP vol suprimir la plusvàlua municipal en els casos de pèrdua de patrimoni


Temes relacionats

La moció del PP sobre la plusvàlua municipal no convenç ni CiU ni l'esquerra (17/jul/12)

El PP proposarà al ple una bonificació del 95% sobre la plusvàlua municipal (10/jul/12)


  • Comparteix:

El PP vol limitar el cobrament de l'IIVTNU / Foto: Promusa

El PP vol limitar el cobrament de l'IIVTNU / Foto: Promusa

El PP proposarà una moció al ple de dilluns perquè l'Ajuntament no cobri la liquidació de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, conegut popularment com a plusvàlua, a les persones que perdin diners en la venda del seu habitatge. El text també reclama al consistori que revisi les transmissions d'immobles des del 2008 per determinar quines transaccions han comportat una pèrdua patrimonial per al venedor.

Segons els populars, la crisi ha provocat que moltes persones hagin posat a la venda el seu habitatge a un preu que els comporta una pèrdua de diners amb relació al preu amb el qual el van adquirir. Així, el partit argumenta que en aquests casos no té sentit que l'Ajuntament cobri la plusvàlua, un impost pensat per gravar els beneficis d'una venda immobiliària gràcies a l'augment del seu valor.

Els populars ja van presentar una moció similar al juliol del 2012 que no va tirar endavant. En aquell cas, el partit proposava establir una bonificació del 95% en aquest impost municipal per als santcugatencs que haguessin perdut diners en la venda del seu habitatge. Aleshores, CiU va votar-hi en contra perquè trobava que no era un bon moment per assumir aquest compromís, mentre que el PSC, ICV-EUiA i la CUP van oposar-s'hi per manifestar el seu rebuig a les mesures d'estalvi del govern espanyol.

Ara el PP torna a intentar-ho, aprofitant una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de 2013 que obligava l'ajuntament de Montcada a no cobrar la plusvàlua a una ciutadana que va perdre riquesa patrimonial en una venda. En declaracions a Cugat.cat, el regidor del PP Álvaro Benejam confia que aquesta decisió jurídica pot suposar un punt d'inflexió.

Álvaro Benejam

Els tribunals de justícia estan donant la raó als contribuents. Aquesta situació ha arribat al TSJC i ens dóna una idea d'allò que pot passar.


La moció també preveu impulsar una revisió de totes aquelles transmissions d'immobles dutes a terme des del 2008 per identificar les vendes que van implicar pèrdues econòmiques per a l'anterior propietari. De totes maneres, Benejam ha advertit que només es tractaria d'un estudi i que, de moment, no implicaria retornar els diners als afectats.

En cas d'aprovar-se la moció, l'Ajuntament sol·licitarà a la Diputació que estudiï aquest tipus de mesures per difondre-les entre les altres administracions locals del seu àmbit territorial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.