La CUP vol que els ciutadans diguin la seva en una assemblea oberta


  • Comparteix:

Igandi Bea és regidor de la CUP

Igandi Bea és regidor de la CUP

La CUP proposarà al ple de setembre la creació d'una Assemblea Municipal Oberta en què els ciutadans puguin reunir-se i tractar temes de ciutat. El partit proposa que aquestes assemblees, que es podrien fer dues vegades a l'any, siguin moderades pel Síndic, que seguirà quines propostes arriben fins al ple.

Tot i que la CUP reconeix que l'Ajuntament ha endegat diverses iniciatives per fomentar la participació ciutadana, la formació vol donar un pas més enllà en la democratització dels municipis. És per això que defensarà al ple la creació d'una Assemblea Municipal Oberta on els ciutadans, sense abordar temes individuals, puguin debatre i proposar iniciatives d'abast local.

La CUP situa el Síndic, Jaume Clavell, i el seu equip al capdavant del projecte. Els independentistes consideren que Clavell hauria d'encarregar-se de moderar l'assemblea i fer el seguiment de quines propostes són aprovades o rebutjades al ple.

Les assemblees, segons la CUP, han de funcionar a partir de ponències presentades per una persona o entitat. La formació creu que amb aquest tipus d'iniciatives es busca una autèntica democràcia participativa ja que els mecanismes actuals de participació, diu, 'no passen de ser simples processos consultius, no vinculants i insuficients'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.